Početna » Specijal » Vesti DANA »

Cinema City 2011.

 
Cinema City 2011.
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 02.06.2011.
Detalji

Novo izdanje Festivala filma i medija Cinema City održaće se od 18. do 25. juna 2011. godine u Novom Sadu.

 
 

CINEMA NOW je deo ovogodišnjeg Cinema City festivala, koji se ovog juna održava u Novom Sadu.

CINEMA NOW želi publici da približi savremeni domaći film novih, mladih, talentovanih i perspektivnih autora i i prikaže na koji način će se naša kinematografija u budućnosti razvijati.
Zamišljen je kao programski prostor za mlade, talentovane i uspešne filmske stvaraoce, a čine ga naši reditelji, glumci, kamermani, montažeri, dizajneri zvuka i producenti. Kroz CINEMA NOW publici ćemo približiti njihov rad, aspiracije i uspehe, a samim tim i naš film danas i pravac u kom će se on razvijati.

Od 18. do 25. juna, Cinema City ponovo pretvara Novi Sad u grad-bioskop, u kome se na atraktivnim lokacijama prikazuje preko 150 filmova, nastupaju poznati muzičari i bendovi i gostuju interesatni strani i domaći filsmki autori. Uz to, ovogodišnji festival obeleževa kampanja CINEMA NOW. Radi se o programskom prostoru datom našim mladim, talentovanim i uspešnim rediteljima, glumcima, kamermanima, montažerima, dizajnerima zvuka i producentima.

Priliku da se upozna sa filmovima ovih i drugih mladih autora, publika će imati u okviru nekoliko selekcija. Već poznata selekcija Up to 10.000 bucks sastavljena je od filmova snimljenih budžetom manjim od 10.000 dolara, čiji će izbor načiniti scenarista i reditelj Srđan Koljević. Ova selekcija okuplja autore iz najrazličitijih krajeva sveta i pruža im priliku da se sretnu na Cinema City festivalu. U okviru nove festivalske selekcije Hungry Days, izbor najboljih debitantskih ostvarenja autora iz celog sveta načiniće Vladimir Perišić, reditelj filma Ordinary People. Kao i Up to 10.000 Bucks i ova selekcija je namenjena afirmaciji novih autora, dok će se kroz Nacionalnu klasu prikazati već zapaženi uspesi i premijere mladih domaćih filmskih stvaralaca.
Učesnici CINEMA NOW činiće deo i pratećih festivalskih programa. Ovi sadržaji služe susretu, upoznavanju, razmeni kontakata i razvoju saradnje između filmskih autora i predstavnika filmskih festivala i institucija različitih generacija i zemalja, kao i edukaciji kroz radionice, master klasove, diskusije i tribine.
CINEMA NOW želi publici da približi savremeni domaći film novih, mladih, talentovanih i perspektivnih autora i i prikaže na koji način će se naša kinematografija u budućnosti razvijati.

Učesnici CINEMA NOW će obeležiti ovogodišnju festivalsku kampanju Cinema City-a. Ove nedelje saznajte više o rediteljima Ivanu Stojiljkoviću, Vladimiru Tagiću, Ognjenu Glavonjiću, Ognjenu Isailoviću i Milici Đenić, glumici Jelisaveti Orašanin i producentkinji Jeleni Radenković na now.cinemacity.org.

Pratite CINEMA NOW i druge programe Cinema City festivala na cinemacity.org. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Šabački letnji festival

Deseti po redu Šabački letnji festival...

EYOT nastupa u Kanu

U konkurenciji više od 1000 sastava svih muzičkih žanrova iz celog sveta, niški bend EYOT proglašen je za jednog od tri ...

Lakše do tokena na Exitu

Do željenog osveženja na Exitu 08, posetioci festivala će moći da dođu mnogo brže nego do sada jer je uveden mnogo već...