Početna » Specijal » Vesti DANA »

Filmski festival Cinema City

 
Filmski festival Cinema City
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 10.06.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Novi Sad
Vreme održavanja: od 5. - 12. juna 2010.

 
 

Treći internacinalni Festivala filma i medija Cinema City održaće se od 5. do 12. juna 2010. u Novom Sadu.

Treće izdanje Cinema City festivala obeležiće brojni noviteti kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.
Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Treće izdanje Cinema City festivala obeležiće brojni noviteti kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.
Cinema City u 14 selekcija prikazuje preko 150 filmova, više od sto premijera u četiri zatvorena i tri open air bioskopa, i dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.

Izuzetna posećenost, pozitivna festivalska atmosfera i kvalitetan filmski program obeležile su prethodni Festival filma i medija Cinema City. Tokom devet dana kroz bioskopske arene prošlo je nešto više od 70.000 gledalaca. Najatraktivnije lokacije - Katolička porta i Dunavski park i ove godine će, uz tehnički kvalitetne projekcije, prikazati aktuelnu svetsku kinematografiju. U centru Novog Sada biće smeštena izložba Media Art programa, kao i festivalski centar, po ugledu na velike svetske festivale.

Cinema City ima više od 500 akreditovanih gostiju, među kojima su filmski autori, reditelji, glumci, predstavnici svetskih festivala i filmskih institucija, novinari, umetnici. Pored prestižnih imena iz sveta filma, festival u okviru selekcije “Up to 10 000 bucks” ugosti preko 100 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Oli Ren kao državljanin Exita

Oli Ren, koji ovih dana dužnost komesara za pridruživanje EU prepušta Čehu Štefanu Fileu, na poseban način se danas, na...

Mi idemo svojim putem

Jedan od najpopularnijih slovenackih filmova svih vremena...

Divljaci

Trostruki dobitnik Oskara, Oliver Stoun, vraća se na velika platna sa uzbudljivim trilerom „Divljaci“, u kome igraju sve...