Početna » Fun » Vikend automobil »

Chevrolet Cruze finalista za auto godine

 
Detalji

The World Car Awards objavila je da je Chevrolet Cruze finalista za prestižnu nagradu najboljeg automobila godine u svetu, a Camaro je finalista u izboru za nagradu za najbolji dizajn automobila u svetu.

 
 

Pobednici će biti objavljeni na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku u četvrtak, 1. aprila.

Sledeći korak sudija je da ponovo isprobaju najboljih 10 automobila, kao pripremu za finalni krug glasanja u februaru.
The World Car Awards objavila je da je Chevrolet Cruze finalista za prestižnu nagradu najboljeg automobila godine u svetu, a Camaro je finalista u izboru za nagradu za najbolji dizajn automobila u svetu.

Cruze je jedan od 10 finaliasta u izboru za najbolji automobil godine u svetu, po izboru žirija sastavljenog od 59 međunarodnih novinara iz oblasti automobilizma, na osnovu njihovog iskustva sa svakim kandidatom u okviru njihove profesije. Članovi žirija dolaze iz Azije, Evrope, Severne Amerike, Južne Amerike i ostalih delova sveta.

Sledeći korak sudija je da ponovo isprobaju najboljih 10 automobila, kao pripremu za finalni krug glasanja u februaru. Posebno će ocenjivati svako vozilo u smislu ukupnog utiska, vrednosti, sigurnosti, očuvanja životne sredine, emocionalne privlačnosti i značaja.

"To što je ušao u uži izbor za najbolji automobil godine u svetu potvrđuje pokretačku snagu koja stoji iza Cruza," rekao je Jim Campbell, generalni direktor Chevroleta. "Više od 125.000 mušterija u Aziji i Evropi su već izabrali novi Cruze. Tako snažan doček na svetskoj sceni uverava nas da će Cruze biti uspešan i u SAD kada krene u prodaju u trećem kvartalu ove godine."

Cruze je već dobio pet zvezdica u Evropskom programu za ocenjivanje novih automobila (EuroNCAP). Prema EuroNCAP-u, Cruze je prvi putnički automobil koji je ostvario maksimalan rezultat kako u ofset testu frontalnog sudara tako i u testu bočnog udara otkad je EuroNCAP počeo da daje ocene ovih testova 1997. godine.

Cruze je takođe ocenjen kao najbolji u svojoj klasi, i ocenu od pet zvezdica kada je u pitanju sigurnost od strane Australijsko-Azijskog programa za ocenjivanje novih automobila (ANCAP) kada je testiran u Australiji, i u Kineskom programu za ocenjivanje novih automobila (C-NCAP) sprovedenom u Kini.

Chevrolet Camaro je jedan od 4 finalista u takmičenju za najbolji dizajn automobila u svetu, po izboru žirija sastavljenog od petorice stručnjaka dizajna iz celog sveta. 59 sudija za dodelu nagrade za najbolji automobil godine će sada glasati prema preporukama stručnjaka dizajna.

"Izuzetno je biti nominovan za najbolji novi dizajn u svetu," rekao je Tom Peters, direktor dizajna performansi automobila u GM-u. "Ova nominacija predstavlja znak poštovanja prema strasti mnoštva individualaca koji su naporno radili da bi oživeli viziju novog Camara." 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Čola i Boban Marković u Boru

Nakon uspešnog koncerta u Sava centru u Beogradu i pored mnogih ponuda iz inostranstva za novogodišnih nastup, Boban i Mark...

Prodajem auto, šifra "Betmen"

Automobil koji vozi čuveni junak ponuđen je na aukciji, a trebalo bi da dostigne cenu od oko 40.000 funti....

Anastazija: Lagala sam za godine

Pop pevačica Anastazija priznala je da već godinama laže za datum svog rođenja, iz jednog neobičnog i humanog razloga....