Početna » Fun » Vikend automobil »

Nov Opel Meriva

 
Nov Opel Meriva
Vikend automobil | dodato 29.01.2010.
Detalji

Ko kaže da monokab vozila mraju da izgledaju poput kutije? Nova Opel Meriva proširuje mogućnsti dizajna dužom, nižom krovnom linijom koja čini nejasnom granicu između monokab i hečbek izvedbi vozila.

 
 

Prenos Opelove nove strategije dizajna – spoj vajarskog umeća sa nemačkom preciznošću – u mali format donosi eleganciju i izražajniji izgled.

Opel sada nudi kupcima izbor boja i opreme bez presedana, koji se pruža od tradicionalne Casablanca bele linije, preko Magma crvene, Star srebrne i Sapphire crne do novog urbanog šika.
Ko kaže da monokab vozila mraju da izgledaju poput kutije? Nova Opel Meriva proširuje mogućnsti dizajna dužom, nižom krovnom linijom koja čini nejasnom granicu između monokab i hečbek izvedbi vozila.

Opel koristi iste crte dizajna krila i oštrice kakve su viđene na Insigniji i Astri nove generacije, ali je rezultat na Merivi svrsishodniji, ubedljiv i dinamičan automobil koji izgleda podjednako dobro koliko i raznovrsno.

Kao i njegova spoljašnjost, dizajn unutrašnjosti nove Merive je izražajan i veseo. Oborene linije krilovite prednje ploče se šire u vrata, stvarajući pozivajuću unutrašnjost, efektom obuhvatanja.

Opel sada nudi kupcima izbor boja i opreme bez presedana, koji se pruža od tradicionalne Casablanca bele linije, preko Magma crvene, Star srebrne i Sapphire crne do novog urbanog šika. Srebrno jezero, tehnička metalik siva boja, i Oriental plava metalik boja – predstavljaju novinu u proizvodnoj liniji.

"Nova Meriva je optimalan spoj izražajnog dizajna i inovacija od koristi za svakodnevnu upotrebu” ističe Mark Adams, Potpredsednik Opel/Vauxhall-a zadužen za dizajn. “To je izražajan a ipak funkcionalan enterijer, sa velikom prostranošću i vidljivošću."

U profilu, nova Meriva se ističe inovativnom pojasnom linijom, koja upućuje na praktičnost njene zadnje kabine. Ovaj motiv dizajna je više od pukog kozmetičkog zahvata: on povećava dubinu zadnjih stakala za pet centimetara, čime se poboljšava vidljivost za putnike na zadnjim sedištima, naročito za decu. Time oni mogu da vide više okoline kroz koju prolaze i uživaju u prostranijem, otvorenijem ambijentu kabine.

Opelov novi dizajnerski jezik je očit na motivu oštrice utisnutom u prednji bočni deo karoserije. Prenoseći osećaj pokreta i atletske spremnosti, sličan je, ali različite izvedbe onome koji je već viđen na Astri i Insigniji, time dokazujući da je Meriva član iste dizajnerske porodice ali da ima sopstvenu ličnost. Još jedna svojstvena osobina dizajna su Merivine centralizovane ručice na vratima, koje se nalaze blizu obema stranama srednjeg stuba, odajući da su na automobilu ugrađena zadnja FlexDoors vrata.

U prednjem delu, svi elementi su integrisani u padajuću V-grafiku koja licu nove Merive daje smeo, naglašen Opelov identitet. Duboka rešetka, sa hromiranom gornjom šipkom sa istaknutim Opelovim znakom, okružena je velikim prednjim svetlima u obliku orlovog oka, sličnim onim na novoj generaciji Astre. Ona se pružaju na gore prema prednjem stubu i obuhvataju Opelova dnevna svetla u vidu krilovitog potpisa.

Stil zadnjeg dela nastavlja dizajnersku temu V-grafike. Kao jedinstven oblik, zadnje staklo se sužava nadole sa krovne linije, kroz potisnutu sekciju u udubljenje za registarske tablice u donjem delu repa. Ovaj oblik je uravnotežen suptilno naglašenim ramenima u zadnjem delu karoserije koja daju mišićavu crtu.

Velika izvajana zadnja svetla takođe podsećaju na ista kod Astre i obuhvataju Opelova dnevna svetla u vidu krilovitog potpisa. Sva su u crvenoj boji, osim uzanih, bezbojnih svetala za vožnju unazad – koja su uredno složena uz hromiranu zadnju ploču koja dodaje na vizuelnoj širini. Opcija za Merivu, nosač za bicikle FlexFix je potpuno uklopljen iza crnog umetka u ploči donjeg branika.Pogledaj i:

opel meriva

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Promocija Insignije u salonu Autopromet

OPEL i Autopromet vam omogućavaju da opremite vozilo po svojoj želji, da izaberete boju i tip karoserije, motor, dezen tapa...

Connected Car Awards - priznanja za Insigniju i Vivaro Life

“Connected Car” (Digitalno povezan automobil): Opel Insignia osvojila naslov za vrhunsku digitalnu konektivnost i info-za...

Besplatna provera klime

Vlasnici "opela" i "ševroleta" do 15. jula mogu besplatno proveriti klima uređaje u Beoautu....