Početna » Fun » Vikend automobil »

Fijat planira povećanje proizvodnje

 
Detalji

"Fijat" će povećati svoju domaću godišnju proizvodnju sa 600.000 do 650.000 jedinica na oko 900.000.

 
 

Italijanski "Fijat" planira da u okviru programa restrukturisanja poveća proizvodnju automobila u Italiji za oko 40 procenata, na 900.000 jedinica godišnje.

Uprava auto-kuće želi da poveća produktivnost u šest italijanskih fabrika.
"Fijat", koji poseduje 20 odsto akcija američkog "Krajslera", planira da predstavi novi plan razvoja zaposlenima i sindikatima u naredne dve sedmice, a italijanskoj vladi idućeg meseca, tvrdi list, čiji izveštaj danas prenosi internet sajt "Autonjuz".

Uprava gigantske auto-kuće želi da poveća produktivnost u šest italijanskih fabrika, kao i u pogonima u Brzilu i Poljskoj. Prema tom programu, "Fijat" će povećati svoju domaću godišnju proizvodnju sa 600.000 do 650.000 jedinica na oko 900.000.

Prema tom planu, "Fijat" namerava da zatvori fabriku u Terminiju na Siciliji, o čemu je ranije govorio i predsednik kompanije Serđo Markione koji je najavio zatvaranje tog pogona u 2011. godini i prebacivanje proizvodnje u Poljsku. (Blic)Pogledaj i:

fijat

,

proizvodnja

,

auto

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Audi A1" od 15.800 evra

Nemački "Audi", koji je početkom ove nedelje zvanično krenuo sa proizvodnjom najmanjeg novog modela "audi A1" u fabrici u ...

Infiniti QX56 - moderni retro

Luksuzna divizija "Nisana" – "Infiniti" je predstavio novu generaciju modela QX....