Početna » Fun » Vikend automobil »

Hibridni avion na četiri točka

 
Detalji

Na otvorenom putu teška i dugačka limuzina pretvara se u sportsku zver zahvaljujući petolitarskom V8 benzincu (394 KS) i elektromotoru (224 KS).

 
 

Hibridna tehnologija je poslednjih godina postala dostupna širem krugu proizvođača.

Kada automobil košta više od 120.000 evra, kolika je cena testiranog "leksusa LS600h L", onda je teško pronaći čak i najsitniju manu.
Ipak, slovo "h" pored imena modela ostalo je zaštitni znak luksuznih automobila među kojima primat drži "leksus LS600h L". Veliko L na kraju ne označava samo beskrajan luksuz već i 12 centimetara duže međuosovinsko rastojanje od klasičnog "LS600h".

Kada automobil košta više od 120.000 evra, kolika je cena testiranog "leksusa LS600h L", onda je teško pronaći čak i najsitniju manu. Pre čeprkanja "po sitnim crevima" trebalo bi ipak da kažemo da se radi o direktorskom "brodu na četiri točka" koji je u pravom smislu zamena za avion. Jedan rezervoar (89 litara) dovoljan je za put od Minhena do Pariza (850 km) koji s LS600h L možete da pređete za manje od pet sati. Let avionom traje 80 minuta, ali uračunajte i najmanje sat i po pre poletanja, izuvanje i skidanje kaiša pred detektorima, izlazak iz aviona, kontrolu... Sa LS600h L sve što je potrebno je da se zavalite na zadnjem sedištu, podignete noge, upalite masažer i televizor i krenete na put. Naravno, pod uslovom da imate vozača.

Dva zadnja sedišta predstavljaju kancelariju koja se pritiskom na jedno od "milion" dugmića pretvara u dnevnu sobu. Ako ste umorni, možete da birate između obične ili šijacu masaže, odnosno akupresure ramena ili donjeg dela leđa. Po potrebi, suvozačevo sedište se automatski pakuje, tako da putnik na zadnjem desnom sedištu dobija dodatni prostor za noge. Takođe, naslon sedišta se obara i do 45 stepeni. LCD ekran od devet inča "spušta" se sa krova, dok je DVD plejer smešten u prostoru između zadnjih sedišta, zajedno sa mini frižiderom. Za fantastičan zvuk u kabini brine se "mark levinson" audio-uređaj sa 19 zvučnika.

A šta od svega toga ima vozač? U Beogradu, iskreno, malo toga. Zbog dužine (5,15 metara) i prevelikog prečnika okretanja (5,9 metara) moraju da se izbegavaju uske centralne ulice u kojima se LS600h L ponaša kao slon u staklarskoj radnji. O parkiranju ne bi trebalo trošiti reči jer bez dva mesta ne vredi ni pokušavati. Istina, inteligentni sistem za pomoć pri parkiranju (Intelligent Parking Assist) omogućava LS-u da se parkira potpuno sam, ali zahteva dosta praznog prostora ispred i iza vozila, kao i previše vremena za podešavanje. U teoriji, dovoljno je da prođete pored parking mesta, omogućite senzorima da "snime" okolinu, potvrdite proračun, pustite volan i samo kontrolišete papučicu gasa i kočnice.

Na otvorenom putu teška i dugačka limuzina pretvara se u sportsku zver zahvaljujući petolitarskom V8 benzincu (394 KS) i elektromotoru (224 KS). Kombinacija sadašnjosti i budućnosti nudi neverovatnu snagu (ubrzanje do 100 km/h za 6,3 sekunde) uz skromnu potrošnju (12,7 litara) i nisku emisiju štetnih gasova (219 g/km). Motori rade zajedno, odvojeno, a ponekad nijedan, kada se puni nikl-metal hidrid baterija (smeštena iza zadnjeg sedišta) iskorišćavajući kinetičku energiju koja se u drugim automobilima gubi u obliku toplote. Izolacija je fantastična kao i zvuk točkova kada se 2,5 tona teška limuzina kreće samo pomoću elektromotora. Nezaboravno! Za kraj, ostao sam dužan manu "leksusa LS600h L" - prtljažnik. Zapremina je samo 330 litara, što je manje i od "tojote auris" (354 litara). (Blic)
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Novi 1.6 CDTI sa 3.9 l/100 km i 320 Nm

Premijera u Ženevi: Opel Astra 1.6 CDTI troši samo 3,7 litara dizela....

"Serbia Open" - Mercedes oficijelno vozilo

Mercedes-Benz je i ove godine partner turnira "Serbia Open", koji se održava na teniskim terenima „Novak“, od 28 aprila ...

Subaru na salonu u Frankfurtu

Fudži teška industrija, proizvođač automobila Subaru, najavio je Evropsku premijru potpuno novih modela „legasi“ i ...