Početna » Fun » Vikend automobil »

Zabava na tri točka

 
Zabava na tri točka
Vikend automobil | dodato 25.08.2009.
Detalji

Dovoljno za odlaganje jedne velike i jedne pomoćne torbe, manje kaciga.

 
 

Kanadska kompanija BRP (Bombardier Recreational Products) pronašla je rešenje za vozače koji žele više od zabave koju pružaju automobila, a pri tome nisu sigurni da su motocikli prava mera za njih.

„Spajder”, i pored sportski agresivnog izgleda, nudi udobnu vožnju za dve osobe na komotnim sedištima.
Odgovor se zove „kan-am spajder roudster” i predstavlja kompromis između dvotočkaša i četvorotočkaša.
Tačnije, „kan-am spajder” je trocikl sa dva prednja i jednim zadnjim pogonskim točkom postavljenim u obliku slova Y. Rešenje je pozajmljeno od motornih sanki za sneg, s kojima ima dosta sličnosti. „Spajder”, inače samo centimetar kraći od „smarta fortu”, namenjen je avanturistima, ljudima slobodnog duha između 25 i 45 godina, koji su pri tom i dobrostojeći, jer zabava na tri točka u Srbiji počinje od 16.700 evra.

Rastojanje između prednjih točkova je čak metar i po (1.506 mm), što je ujedno i najveća širina trocikla čiji je prvi primerak sa serijskim brojem 001 isporučen komičaru Džeju Lenou. Prednji točkovi služe samo za upravljanje, a za kostur su povezani čeličnom konstrukcijom. Snaga se na zadnji točak prenosi pomoću kaiša postavljenog s leve strane. Čitava konstrukcija je urađena od laganih, ali čvrstih i otpornih materijala. Centar težišta je postavljen nisko zbog bolje stabilnosti i lakšeg, odnosno zabavnijeg upravljanja.

Srce kanadskog „spajdera” je dvocilindrični „Rotaksov” benzinski agregat u V rasporedu sa električnim ubrizgavanjem goriva. Motor zapremine 998 kubika razvija 98 KS pri 8.500 obrtaja u minuti, što je dovoljno da „spajder” težak 317 kilograma do 100 kilometara na sat poleti za 4,7 sekundi. Maksimalna brzina je približno 200 km/h. „Kan-am spajder” se serijski isporučuje sa petostepenim ručnim menjačem (četiri brzine, plus rikverc), dok kao opcija može da se poruči i skuplji (razlika u ceni oko 2.000 evra) automatski sekvencijalni menjač (bez kvačila) s takođe pet brzina.

Pedala kočnice nalazi se pod desnom nogom, identično kao kod automobila, a pritiskom se zaustavljaju svi točkovi. Na prednjim točkovima se nalaze četvoroklipne čeljusti na diskovima prečnika 260 mm (pozadi disk istih dimenzija i jednoklipna čeljust). „Spajder”, za razliku od drugih motocikala, može da se pohvali sistemima kompletno prenetim sa automobila. Tako se za pravovremeno zaustavljanje brinu ABS (Antilock Braking System) i EBD (Electronic Brake Distribution), dok prevrtanje u krivinama, uz fantastičnu stabilnost, sprečavaju VSS (Vehicle Stability System) i SCS (Stability Control System). Stabilnost trotočkaša je na najvišem nivou, o čemu brini TCS (Traction Control System) i DPS (Dinamic Power Steering), tako da je „kan-am spajder” gotovo nemoguće (samo u slučaju profesionalno ekstremne vožnje) podići na dva točka, odnosno podignuti u krivini tako da jedan točak bude u vazduhu. Sami sistemi čim osete da točkovi gube podlogu usporavaju i kontrolišu vozilo u krivinama.

„Spajder”, i pored sportski agresivnog izgleda, nudi udobnu vožnju za dve osobe na komotnim sedištima. Iskusniji motociklisti kažu da je položaj za volanom idealan i da ne umara vozača. Broj točkova diktira da se „spajder” ne vozi kao motor (nema obaranja), već više kao kvad ili motorne sanke. Kompletno se upravlja rukama i balansiranjem telom, bez straha od prevrtanja. Ipak, u oštrijim krivinama nije nemoguće da se spoljni točak lagano odigne od površine, što može da se spreči pravovremenom korekcijom položaja tela. Pregradni prostor za odlaganje kaciga i manjih torbi i sitnica nalazi se u njegovom prednjem delu (nosu) i zapremine je 44 litara. Dovoljno za odlaganje jedne velike i jedne pomoćne torbe, manje kaciga. Takođe, postoji opcija dodatne opreme koja podrazumeva naslon za leđa putnika pozadi (pored udobnosti, daje mu izuzetnu liniju i agresivan izgled), mogućnost izbora alu-felni, „acrapovic” izduvnog sistema (dodaje pet KS na postojećih 98), kao i mogućnost dodatnih „spajder” kofera sa strane. (Blic)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Konačno novi „sab 9-5“

„Sab” je sa 365 dana zakašnjenja predstavio novu generaciju modela 9-5, čiji se prethodnik, s manjim prepravkama, proda...

Klinka vozi trke

Kejti Brajs čekaće još dve godine da bi dobila vozačku dozvolu, ali do tada, voziće automobilske trke!...

Fiat preuzima Chrysler?

Italijanski Fiat započeo je pregovore s Chryslerom o mogućem preuzimanju te američke posrnule auto-kompanije, izveštava R...