Početna » Fun » Vikend automobil »

Zastava proizvodi 100 Punta dnevno

 
Detalji

U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka Zastavinih radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored Fiatovih stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.

 
 

U fabrici automobila u Kragujevcu do kraja ove sedmice bi proizvodnja Punta trebalo da bude povećana na 100 vozila dnevno, odnosno dve hiljade mesečno.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec i po dana trebalo bi da počne proizvodnja dizel verzije Punta.
Od početka proizvodnje 31. marta u Kragujevcu je sklopljeno 1.200 automobila Punto i proizvedeno je 1.900 karoserija, kazao je direktor Zastava auta Zoran Bogdanović i dodao da je u fabrici Karoserija i u Lakirnici počela proizvodnja u dve smene, dok Montaža radi u jednoj smeni.
„Povećan je i broj Zastavinih radnika koji su angažovani, pa u proizvodnji ´punta´ sada učestvuje između 800 i 900 radnika, dok je do sada radilo 500 ljudi”, rekao je Bogdanović.
Prema njegovim rečima, u narednih mesec i po dana trebalo bi da počne proizvodnja dizel verzije Punta, a planirano je da se do tada završi modernizacija i dodatno opremanje pogona za taj program.
„Sve faze procesa proizvodnje i verifikacije kvaliteta nadgleda i proverava Fiatov tim za kvalitet po vrlo zahtevnim metodama pa se jedna operacija ponavlja i 30 puta dok se ne postigne željeni rezultat”, rekao je Bogdanović.
U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka Zastavinih radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored Fiatovih stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.
Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava automobili Zoran Mihajlović rekao je da je zadovoljan što je proizvodnja uhodana i što je broj angažovanih radnika udvostručen.
On je rekao da u sindikatu očekuju da se uskoro konkretizuju planovi Fiata u vezi sa početkom proizvodnje novog modela u Kragujevcu. „Ako Fiat zbog ekonomske krize nema nameru da počne proizvodnju novog modela u Kragujevcu u naredne dve godine, predložićemo da se uvede proizvodnja nekog drugog modela iz postojećeg Fiatovog programa”, rekao je Mihajlović.
Sporazumom koji su u Torinu 30. januara ove godine potpisali Vlada Srbije i Fiat predviđeno je da u 2009. godini u Kragujevcu bude proizvedeno najmanje 15 hiljada automobila. (B92)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Jaguar" made in China

"Jaguar" će početi da sklapa svoje automobile u Kini u naredne dve godine, saopštili su zvaničnici ove britanske firme....

Doprinos za spas Opela

Dileri automobila marke Opel i Vauxhall (britanski Opel) odlučili su da preko esnafske organizacije Euroda organizuju prikup...

Nagrada AutoBilda Mazdi 3

Nova Mazda 3 osvojila je mesto u vrhu po izboru čitalaca AutoBilda u segmentu dizajna malih i kompakt vozila, a u glasanju j...