Početna » Fun » Vikend automobil »

Zastava proizvodi 100 Punta dnevno

 
Detalji

U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka Zastavinih radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored Fiatovih stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.

 
 

U fabrici automobila u Kragujevcu do kraja ove sedmice bi proizvodnja Punta trebalo da bude povećana na 100 vozila dnevno, odnosno dve hiljade mesečno.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec i po dana trebalo bi da počne proizvodnja dizel verzije Punta.
Od početka proizvodnje 31. marta u Kragujevcu je sklopljeno 1.200 automobila Punto i proizvedeno je 1.900 karoserija, kazao je direktor Zastava auta Zoran Bogdanović i dodao da je u fabrici Karoserija i u Lakirnici počela proizvodnja u dve smene, dok Montaža radi u jednoj smeni.
„Povećan je i broj Zastavinih radnika koji su angažovani, pa u proizvodnji ´punta´ sada učestvuje između 800 i 900 radnika, dok je do sada radilo 500 ljudi”, rekao je Bogdanović.
Prema njegovim rečima, u narednih mesec i po dana trebalo bi da počne proizvodnja dizel verzije Punta, a planirano je da se do tada završi modernizacija i dodatno opremanje pogona za taj program.
„Sve faze procesa proizvodnje i verifikacije kvaliteta nadgleda i proverava Fiatov tim za kvalitet po vrlo zahtevnim metodama pa se jedna operacija ponavlja i 30 puta dok se ne postigne željeni rezultat”, rekao je Bogdanović.
U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka Zastavinih radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored Fiatovih stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.
Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava automobili Zoran Mihajlović rekao je da je zadovoljan što je proizvodnja uhodana i što je broj angažovanih radnika udvostručen.
On je rekao da u sindikatu očekuju da se uskoro konkretizuju planovi Fiata u vezi sa početkom proizvodnje novog modela u Kragujevcu. „Ako Fiat zbog ekonomske krize nema nameru da počne proizvodnju novog modela u Kragujevcu u naredne dve godine, predložićemo da se uvede proizvodnja nekog drugog modela iz postojećeg Fiatovog programa”, rekao je Mihajlović.
Sporazumom koji su u Torinu 30. januara ove godine potpisali Vlada Srbije i Fiat predviđeno je da u 2009. godini u Kragujevcu bude proizvedeno najmanje 15 hiljada automobila. (B92)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Drift Race

Drift, podrazumeva zanosenje, a govori o sposobnosti vozaca koji na krajnje atraktivan i nesvakidasni nacin, sa bocnim prokli...

Repriza Ženevskog salona automobila

Vrele premijere sa sajma u Švajcarskoj stižu na Salon u Beogradu, koji će se održati od 25. marta do 3. aprila....

Tecon Sistem za pranje autobusa

Stručnjaci beogradskog Tecon Sistema projektovali su, i kod prvog korisnika ugradili, specijalne stubove i razvod novog sist...