Početna » Fun » Vikend automobil »

Zastava proizvodi 100 Punta dnevno

 
Detalji

U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka Zastavinih radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored Fiatovih stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.

 
 

U fabrici automobila u Kragujevcu do kraja ove sedmice bi proizvodnja Punta trebalo da bude povećana na 100 vozila dnevno, odnosno dve hiljade mesečno.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec i po dana trebalo bi da počne proizvodnja dizel verzije Punta.
Od početka proizvodnje 31. marta u Kragujevcu je sklopljeno 1.200 automobila Punto i proizvedeno je 1.900 karoserija, kazao je direktor Zastava auta Zoran Bogdanović i dodao da je u fabrici Karoserija i u Lakirnici počela proizvodnja u dve smene, dok Montaža radi u jednoj smeni.
„Povećan je i broj Zastavinih radnika koji su angažovani, pa u proizvodnji ´punta´ sada učestvuje između 800 i 900 radnika, dok je do sada radilo 500 ljudi”, rekao je Bogdanović.
Prema njegovim rečima, u narednih mesec i po dana trebalo bi da počne proizvodnja dizel verzije Punta, a planirano je da se do tada završi modernizacija i dodatno opremanje pogona za taj program.
„Sve faze procesa proizvodnje i verifikacije kvaliteta nadgleda i proverava Fiatov tim za kvalitet po vrlo zahtevnim metodama pa se jedna operacija ponavlja i 30 puta dok se ne postigne željeni rezultat”, rekao je Bogdanović.
U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka Zastavinih radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored Fiatovih stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.
Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava automobili Zoran Mihajlović rekao je da je zadovoljan što je proizvodnja uhodana i što je broj angažovanih radnika udvostručen.
On je rekao da u sindikatu očekuju da se uskoro konkretizuju planovi Fiata u vezi sa početkom proizvodnje novog modela u Kragujevcu. „Ako Fiat zbog ekonomske krize nema nameru da počne proizvodnju novog modela u Kragujevcu u naredne dve godine, predložićemo da se uvede proizvodnja nekog drugog modela iz postojećeg Fiatovog programa”, rekao je Mihajlović.
Sporazumom koji su u Torinu 30. januara ove godine potpisali Vlada Srbije i Fiat predviđeno je da u 2009. godini u Kragujevcu bude proizvedeno najmanje 15 hiljada automobila. (B92)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Toyota GT86

GT86, Toyotin sportski auto, stigao je na evropsko tržište. Namenjen je svima kojima je vožnja strast, a ne nužda ili pot...

Novi Mercedes SLK

Pogledajte sta je Mercedes spremio za novi model SLK ......

Chevrolet otkriva novi Camaro

Chevrolet je predstavio novu proizvodnu verziju modela Camaro. To je sportski automobil za 21. vek nadahnut nasleđem, koji ...