Početna » Fun » Vikend automobil »

Škoda već napravila Yeti?

 
Detalji

Serijska proizvodnja bi trebalo da počne sredinom 2009.

 
 

Češki proizvođač automobila Škoda Auto napravio je model Yeti, saopštio je privredni sajt Ekonom, pozivajući se na dobavljače.

Zvaničnici „Škode” nisu želeli da komentarišu tu informaciju.
Češki proizvođač automobila Škoda Auto napravio je model Yeti, saopštio je privredni sajt Ekonom, pozivajući se na dobavljače. Zvaničnici „Škode” nisu želeli da komentarišu tu informaciju.

Portparol firme Jaroslav Černi, rekao je za sajt „Ekonom” da „Škoda” planira da novi model predstavi na sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

Serijska proizvodnja bi trebalo da počne sredinom 2009. Modeli iz redovne proizvodnje ne bi trebalo da se razlikuju od nulte serije, koja je po pravilu namenjena za testiranje, fotografisanje i reklamu.

U poslednje vreme o proizvodnji „jetija” su se pojavljivale protivrečne informacije - od toga da će proizvodnja biti odložena, do onih da će biti ubrzana. Ipak, dobavljači se pripremaju da serijsku proizvodnju delova počnu krajem maja 2009.

„Škoda jeti” je prvo češko sportsko-rekreativno vozilo (SUV), koje će, pored varijante sa pogonom na sva četiri točka imati i varijantu samo sa prednjim pogonom. Ugrađivaće se poznati „Folksvagenovi” benzinski i turbodizel motori, već viđeni u „Škodinim” vozilima. (Tanjug)Pogledaj i:

skoda

,

yeti

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Škoda već napravila Yeti?


Portparol firme Jaroslav Černi, rekao je za sajt „Ekonom” da „Škoda” planira da novi model predstavi na sajm...

"Škoda oktavia" na struju stigla u Pariz

Češka fabrika automobila "Škoda auto" predstavila je pred zvanično otvaranje Autosalona u Parizu 2. oktobra, prvo sopstve...