Početna » Fun » Vikend automobil »

Opel Insignia Sports Tourer

 
Detalji

Kao limuzine, i Insignia Sports Tourer je razvijena u GM-ovom evropskom centru za dizajniranje i inženjering u Rüsselsheim-u.

 
 

Insignia Sports Tourer, koja će se na evropskim tržištima pojaviti u proleće 2009. godine, se odlikuje istim atletskim, snažnim i elegantnim dizajnom kakav se može vidjeti i kod njenih limuzinskih rođaka.

Dizajneri su zadnjem delu modela Sports Tourer dali jedinstven, ali skladan izgled, tako što su uvukli zadnja vrata, duboko u bokove, a što je istaknuto velikim, upadljivim, potpuno integrisanim zadnjim svetlima.
Opelov novi karavan, čije je predstavljanje planirano za Sajam automobila u Parizu (od 4. do 19. oktobra), nudi vodeće tehnologije u prvoklasnom sporstkom telu, a to se očitava i u njegovom imenu: Insignia Sports Tourer.
Insignia Sports Tourer, koja će se na evropskim tržištima pojaviti u proleće 2009. godine, se odlikuje istim atletskim, snažnim i elegantnim dizajnom kakav se može vidjeti i kod njenih limuzinskih rođaka. „Međutim“, kako ističe Mark Adams, potpredsednik dizajnerskog odeljenja (GM Europe Design) „ovo je samostalan model, a ne samo karavanska izvedba limuzine. Zapravo, celokupna karoserija B-stuba modela Sports Tourer je jedinstvena. Pri njegovom dizajniranju smo takođe obezbedili kombinaciju vajarskog umeća i tehničke preciznosti, kakva se nalazi kod notchback i hatchback modela“.
Dizajneri su zadnjem delu modela Sports Tourer dali jedinstven, ali skladan izgled, tako što su uvukli zadnja vrata, duboko u bokove, a što je istaknuto velikim, upadljivim, potpuno integrisanim zadnjim svetlima.
Ovaj dinamičan izgled daje unutrašnjost sa dovoljno prostora za pet putnika i veoma konkurentan prtljažni deo. Zapremina prljažnika je 540 litara. Sports Tourer je zadržao isto međuosovinsko rastojanje od 2,74 m, kao i sedan modeli, dodavši oko 80 mm u dužinu, tako da je njegova ukupna dužina 4,91 m.
Dva nova motora – smanjen benzinski turbo motor i novi turbo dizel – se pridružuju skupini od sedam motora koji su dostupni od izbacivanja sedan izvedbe. Pored toga, program će, u bliskoj budućnosti, biti proširen ecoFLEX varijantom sa veoma niskom potrošnjom goriva i emisijom ugljendioksida.
„Pored vodećih tehnologija i visokih bezbednosnih standarda, elegantna izvedba modela Opel Insignia Sports Tourer jasno izražava Opelovu strategiju usmerenu ka tome da inovacije i atraktivan dizajn učini dostupnim”, ističe Alain Visser, Direktor marketinga u GM Europe.
Novorazvijena šasija ovog modela, izvedena tako da pruža visok nivo sigurnosti i udobnosti, čak može biti dodatno poboljšana inovativnim, integrisanim FlexRide mehatroničkim sistemom koji poboljšava stabilnost i obezbeđuje elektronski kontrolisano dampovanje u stvarnom vremenu. FlexRide, pored toga daje vozaču mogućnost izbora između tri načina vožnje. Pored standardnog prilagodljivog načina, vozač može da bira između načina prilagođenog udobnosti u vožnji („Tour”) i sportskog podešenja. Sportski način vožnje čini iskustvo vožnje modela Insignia Sports Tourer aktivnijim, pošto menja podešenja međusobno povezanih funkcija, kao što su upravljanje, kontrola regulatora, dampovanje, čak i unutrašnje osvetljenje instrument ploče. Pored toga, kupci modela Insignia mogu čak da biraju i novi, sofisticiran, prilagodljiv sistem pogona na sva četiri točka, koji proaktivno distribuira obrtni momenat, kako bi obezbedio vrhunsku stabilnost uz optimalnu vuču a pri tom poboljšavajući performanse upravljanja na svim uslovima na putu.
Predstavljanje modela Sports Tourer koristi prednosti visokih nivoa tehnologije koje su prikazane prilikom izbacivanja Insignije, kao što je inovativna kamera „Opelovo oko“, koja očitava i pamti saobraćajne znake i upozorava vozače kada slučajno napuste traku tokom vožnje. Druge inovativne osobine su nova generacija prilagodljive prednje svetlosne grupe, koja se prilagođava preovlađujućim uslovima vožnje sa devet različitih funkcija osvetljenja, i ergonomskim sportskim sedištima sa ortopedskim sertifikatom, koja čuvaju leđa.
Kao limuzine, i Insignia Sports Tourer je razvijena u GM-ovom evropskom centru za dizajniranje i inženjering u Rüsselsheim-u. Ona će se i proizvoditi u fabrici u Rüsselsheim-u, a koja je jedna od najsavremenijih i najefikasnijih na svetu.

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Promocija Insignije u salonu Autopromet

OPEL i Autopromet vam omogućavaju da opremite vozilo po svojoj želji, da izaberete boju i tip karoserije, motor, dezen tapa...

Best buy automobil u Evropi 2019

Stručni žiri koji čini 31 novinar iz isto toliko zemalja doneo je odluku da je Opel Combo pobednik na izboru AUTOBEST 201...

Opelov vodič za bezbednu vožnju u zimskim mesecima

Vožnja po klizavoj podlozi može biti zabavna, sve dok dotična osoba ima skije prikačene na stopala ili dok sedi na sankam...