Početna » Fun » Vikend automobil »

Chevrolet otkriva novi Camaro

 
Detalji

Sa dizajnom koji je dosledan originalnom konceptu, novi Camaro predstavlja sportski automobil 21-og veka koji vodi računa o svom nasleđu.

 
 

Camaro sa pogonom na zadnje točkove se isporučuje sa dve opcije motora - V6 i V8 za SS sportsku verziju.

Svi modeli i kombinacije pogonske grupe uključuju šestostepeni prenos koji omogućuje uštedu goriva.
Proizvodna verzija novog Camaro-a predstavljena u Detroitu. Chevrolet je predstavio novu proizvodnu verziju modela Camaro. To je sportski automobil za 21. vek nadahnut nasleđem, koji kombinuje sjajan izgled i performanse; napredna tehnologija i iznenađujuća efikasnost. Prodaja u SAD će početi u prvom tromesečju 2009. godine, dok će izbacivanje na evropsko tržište uslediti nešto kasnije.
Camaro sa pogonom na zadnje točkove se isporučuje sa dve opcije motora - V6 i V8 za SS sportsku verziju. Svi modeli i kombinacije pogonske grupe uključuju šestostepeni prenos koji omogućuje uštedu goriva. Napredne tehnologije pogonske grupe, sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem i aktivnim upravljanjem potrošnjom goriva (Active Fuel Management), omogućuju zadovoljavajući balans između izvrsnih performansi i ekonomične potrošnje goriva.
Zaista, Camaro oličava GM-ov globalni razvojni proces. Koncept dizajna razvijen u SAD projektovan od strane kompanije GM Holden u Australiji; provera je obavljena na putevima širom sveta dok će se sklapanje vršiti u GM-ovom pogonu u Ošavi u Kanadi.
Sa dizajnom koji je dosledan originalnom konceptu, novi Camaro predstavlja sportski automobil 21-og veka koji vodi računa o svom nasleđu. Dugačak prednji deo od instrument table do osovine i kratak zadnji deo daju Camaro-u klasične proporcije, dok utegnut vetrobran, točkovi pomereni u ćoškove i miđićav izgled branika predstavljaju moderne elemente koji pojačavaju njegovu naprednu konstrukciju – i daju automobilu odlučno agresivan stav.
Elementi poput V-oblika u prednjem delu automobila i “škrge” na zadnjim blatobranima su Camaro-ve upadljive osobenosti, kao što su i širkoa „ramena“ zadnjeg branika. ”Ti elementi čine novi Camaro trenutno prepoznatljivim, ali njihova završna obrada je neupadljivo integrisana u savremeni oblik spoljašnjosti. Linija velikih točkova od 18-, 19- i 20-inča, takođe savremenom izgledu Camaro-a.
“Novi Camaro je upravo to – nov,” ističe Ed Welburn, zamenik direktora GM-ovog globalnog odeljenja za dizajn. “Mi priznajemo snažno nasleđe zaštitnog znaka prepoznatljivo u dizajnu, ali smo uvideli da potreba da ovaj savremeni sportski automobil ostane relevantan nalaže više od pukog odavanja počasti jednom klasičnom automobilu. Oblici linija, stav i ukupna izvedba su u skladu sa drugim novim Chevrolet-ovim modelima”.
Dobar odnos nasleđa, savremenog dizajna i pažljive obrade detalja dodatno karakteriše unutrašnjost Camaro-a. Par duboko utisnutih instrument ploča sa okruglim pokazivačima u četvrtastim kućištima su izvedeni kao kod klasičnog Camara, dok se unutrašnje osvetljenje nudi u izvedbi sa sa naprednom LED tehnologijom kako bi kabini dalo upadljiv i i privlačan sjaj. Tapacirung je standardan; u ponudi su zagrevana kožom obložena sedišta.
Pojedinosti poput velikih hromiranih kontrolnih dugmića, površine niskog sjaja i vrhunska tkanina ili akrilični detalji odaju utisak bogatstva kakvo nije viđeno kod prethodnih Camaro-a i predstavljaju izazov njegovim savremenim konkurentima. Dodatni sjajni detalji su uočljivi kod sklopa centralne konzole i instrument table, koji se naslanja na sličnu opciju modela Camaro iz 1969. godine. Prikazuje temperaturu ulja, pritisak ulja, stanje napunjenosti akumulatora i temperaturu tečnosti menjača, a sve to istaknuto savremenim LED osvetljenjem u pozadini.

Pogledaj i:

Chevrolet

,

camaro

,

novi model

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Chevrolet Mi-ray roadster

Seul – Koncept Chevrolet Mi-ray predstavljen je danas na Seulskom sajmu automobila. Nastao u čast Chevroletove tradicije p...

Spark ocenjen sa četiri zvezdice

Chevrolet Spark, ocenjen sa jakih četiri zvezdice za bezbednost od strane Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila...

Vetrovite forme

Interakcijom i delovanjem jednog medija na drugi,transponovanjem vizelnog u zvučno i vraćanje iz zvučnog u vizelno zatv...