Početna » Fun » Vikend automobil »

Nova Astra za trkačku stazu!

 
Detalji

 
 

Opel razvija trkački automobil za TCR Internacionalnu seriju 2016.

Opel pojačava trkačku flotu za privatne kupce.
Riselshajm. Opel proširuje aktivnosti u domenu trka turističkih automobila za svoje kupce.

Sportska divizija proizvođača iz Riselshajma razvija turistički trkački automobil baziran na novoj Astri, koja će svoju svetsku premijeru proslaviti na Salonu automobila u Frankfurtu (IAA) ovog septembra, i to u skladu sa aktuelnom regulativom TCR serije za nacionalne i internacionalne trke kupaca.

TCR serija, inaugurisana 2015., bazirana je na konceptu koji počiva na tri stuba – nacionalni šampionati, kontinentalni šampionati i globalna TCR međunarodna serija. Sva tri nivoa takmičenja imaju potpuno istu tehničku regulativu. Na taj način, TCR trkački automobil može da se koristi širom sveta, bez bilo kakvih tehničkih modifikacija. Dvolitarski turbo motori raspolažu sa 330 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 410 Nm.

„Trke turističkih automobila su oduvek bile važan sektor kojim se bavi Opel. Filozofija nove TCR serije u potpunosti odgovara našoj ideji trka u kojima učestvuju naši kupci. Mi želimo da ambicioznim privatnim timovima omogućimo platformu za uzbudljivo takmičenje, po razumnim cenama“, kaže direktorica marketinga Opel grupe, Tina Miler (Tina Müller).

Opel Astra TCR je trenutno u razvoju, a tehničke specifikacije će naknadno biti objavljene.

Testiranje novog sportskog turističkog automobila za kupce će startovati u oktobru.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Lamborghini Estoque

Uzivajte u fotografijama ovog koncept vozila koje ce se uskoro naci i na ulicama Beograda....

Kutak Munje Mekvina

Taramount film vas poziva na još jedno lepo druženje, koje će se održati u subotu, 17. septembra, od 11 do14h, na platou ...

Mokka odbranila titulu

Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka......