Početna » Fun » Vikend automobil »

Opel ADAM - personalizovan po želji

 
Detalji

Opel ADAM

- Sa opremom visoke klase,
- sa ESP-om kao standardnom opremom na svim ADAM-ima,
- Napredne tehnologije visoke klase prvi put u A-segmentu
- Sami konfigurišete svoj mali automobil.

 
Opel ADAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAMOpel ADAM GLAM
 

Personalizovati budući, sopstveni automobil je baš lako i jednostavno.

Sa gotovo 3,70 metara dužine (širina bez retrovizora 1,72 metra), agilna trovratna verzija je savršena za urbano okruženje.
Prvo treba da to želite i da vam proidvođač automobila to i omogući na jednostavan i dopadljiv način.

Mi smo se u to uverili vozeći (testirajući) Opelov najmanji model, zvani ADAM. On spada u segment A, kategoriju najmanjih automobila po veličini ali namenski veoma velikih.

Prvi nivo individualizacije ovog mailšana počinje sa ponudom tri seta opreme:
ADAM JAM koji je kao neki fanki tip i flertuje sa kupcima;
ADAM GLAM je elegantan i stilizovan model i namenjen je kupcima sa prefinjenim ukusom; a
ADAM SLAM pripada više sportskim automobilima, prilično mišićav i sa uličnom inteligencijom.

Sledeći nivo prilagođavanja nudi da svaki od predhodna tri seta mogu biti dodatno unapređeni prema idividualnim ukusima i afinitetima. To mže biti sa ''Black Pack'' ili ''White Pack'' setom koji kombinuje dve boje. ''Black Pack'' nudi dodatnu eleganciju sa krovom, spoljnim retrovizorima i felnama u crnoj boji, dok ''White Pack'' ima iste detalje u beloj boji. ADAM sa ''Twisted Pack'' setom, blista sa svojim šarenim spoljašnjim retrovizorima, rešetkom, felnama i unutrašnjom dekoracijom, koji mogu biti zeleni za ADAM JAM verziju, braon za ADAM GLAM ili crveni za ADAM SLAM varijantu.

U kabini postoji veliki broj mogućnosti za personalizaciju. Dostupne su četiri osnovne boje: crna, kakao, ljubičasta i bela. One se kombinuju sa 15 različitih dizajna sedišta koji takođe uključuje širok izbor materijala i boja.

Pored toga, na raspolaganju je 19 različitih kompleta dekorativnih panela na instrument tabli i vratima. Među njima, 11 je u boji i slažu se sa eksterijerom, 8 je prekriveno premijum folijom sa ukrasnim šarama - od kojih 2 imaju čak i pozadinsko LED osvetljenje, što stvara blagi, svetlucavi izgled koji je apsolutno jedinstven u automobilskoj industriji.

I krov u kabini može da se personalizuje kako bi odgovarao svačijem ukusu. Štampane grafike za prostor iznad glave su nešto što nikad do sad nije viđeno u automobilskoj industriji. ADAM-ov najspektakularniji plafon je ‘'Starlight'', koji je osvetljen sa 64 LED sijalice, tako da stvara utisak zvezdanog noćnog neba. Apsolutno je jedinstven u ovom segmentu vozila, ali i u svim drugim segmentima, izuzev najskupljih limuzina na svetu. Romantičari mogu da kombinuju Sky motiv sa Starlight osvetljenjem. Vozili smo se, noću i uživali.

Pored ogromne raznolikosti boja i dekora, a nakon Black/White, Twisted, Extreme setova, dodatni različiti paketi daju ADAM-u poseban izgled. Kupci koji žele da svog ADAM-a učine sportskim, mogu se opredeliti za ''OPC Line Pack'' sa još agresivnijim izgledom branika i spojlera. ''Extreme Carbon Pack'', uključujući rešetku i retrovizore sa karbon dizajnom, stvara izuzetan izgled.

Kod unutrašnjeg retrovizora, zaslepljivanje se automatski smanjuje, noću od pratećih vozila.

ADAM, koga smo mi vozili između ostalog poseduje i grjače prednjih sedišta, bezbednosni sistem za dete na suvozačevom sedištu sa sistemom vazdušnog jastuka, ISOFIX sistem bezbednosnog sedišta za decu, zadnji sistem nosača za dva bicikla, grejanje upravljača, automatsku funkciju brisanja u saradnji sa senzorom za detekciju kiše, obaveštenje o promeni stepena prenosa, ultrazvučnu pomoć pri parkiranju napred I nazad, elektronsku kontrolu stabilnosti i sistem kontrole proklizavanja, sistem nadzora pritiska u pneumaticima, tempomat, graničnik brzine koji sprečava da vozilo prekorači prethodno podešenu maksimalnu brzinu, senzor otvorenih vrata, informacioni displej u boji sa ekranom osetljivim na dodir, trip kompjuter (sistem za proračun podataka vožnje), pomoć pri polasku na usponu koja pomaže u sprečavanju neplaniranog kretanja prilikom kretanja na uzbrdici, sistem kontrole proklizavanja (TC) koji je sastavni deo elektronske kontrole stabilnosti (ESC), gradski režim - funkcija koja omogućava veću pomoć pri upravljanju pri manjim brzinama, npr. u gradskoj vožnji ili pri parkiranju, naprednu pomoć pri parkiranju, sistem za upozoravanje o bočnim mrtvim tačkama koji detektuje i prijavljuje predmete sa obe strane vozila koji su unutar određene zone sa mrtvim tačkama…

U svaki ADAM može da se doda IntelliLink tehnologija, pametni sveobuhvatni multimedijalni sistem koji ne samo da sjajno izgleda, već je i lak za korišćenje putem 7-inčnog LCD ekrana na dodir u boji ili putem komandi na upravljaču.

Sistem podržava Bluetooth® i USB audio uređaje. Veza za pametne telefone omogućava pristup oprobanim aplikacijama, kao što su Stitcher™, BringGo navigacija, TuneIn i MirrorLink™. Možete da slušate omiljene vesti, zabavni program, sport, pričaj pomoću Stitcher-a i da pristupite stotinama Internet radio stanica preko Tuneln-a. Pomoću BringGo imate pristupačnu integrisanu navigaciju. Kompatibilni telefoni koriste MirrorLink™ da pristupe svim vama omiljenim aplikacijama, kao što Facebook i Twitter.

Sa gotovo 3,70 metara dužine (širina bez retrovizora 1,72 metra), agilna trovratna verzija je savršena za urbano okruženje. U enterijeru više klase, Opel ADAM nudi sedalni prostor za do četiri osobe koje mogu da uživaju u njegovoj vrhunskoj atmosferi i velikoj prostranosti koja je neobična za male automobile.

Opel ADAM se nudi sa tri efikasna benzinska motora (1.2 l 51 kW/70 ks, 1.4 l 64 kW/87 ks i 1.4 l 74 kW/100 ks) u spoju sa 5-stepenim manuelnim prenosom. Sve pogonske grupe su na raspolaganju sa paketom ecoFLEX tehnologije koji uključuje štedljivi Start/Stop sistem.

Model Opel ADAM-a koji smo vozili je:
2014A 0UH08 GKG1 ADAM 3-door Glam / Enjoy Chic A 1.4 XER (74 kW / 100 hp) MT5 Start/Stop i košta 17.510 €.

Najjeftiniji model Opel ADAM-a je:
2014A 0UC08 EJG1 ADAM 3-door Essentia A 1.2 XEL (51 kW / 70 hp) MT5 i košta 11.117 €.

Tehnički podaci:
Radna zapremina [cm3] - 1398
Snaga motora [kW] - 74
Vrsta goriva - Benzin
Maksimalna brzina2[km/h] - 185

Dimenzije vozila
Dužina [mm] - 3698
Širina sa dva spoljašnja retrovizora [mm] - 1966
Visina (bez antene) [mm] - 1484

Potrošnja goriva (kombinovana
vožnja) modela Opel Adam iznosi od
5,0 do 5,5 l/100 km.
Emisija CO2 (kombinovana vožnja)
iznosi od 118 do 130 g/km.

Pneumatici - 215/45 R17


Ostale karakteristike ovog automobila, možete pročitati na ostalim stranama našeg portala.Pogledaj i:

opel

,

adam

,

test

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel Insignia: Dizajn Opelove budućnosti

Insignijin izgled upućuje na novi pravac kojim brend treba da se kreće odajući elemente novog dizajna koji će biti primen...

Matorani

Adam Sendler je scenarista a ujedno i jedan od glavnih glumaca ovog filma koji nosi priču o petorici prijatelja......

Folkswageni najbezbedniji

Čak šest „fau-vea“ dobilo nagradu Top sejfti pik 2011. Laureati „džeta sedan“, „džeta sport“, „golf“, „...