Početna » Fun » Vikend automobil »

Spoj vajarstva i nemačke preciznosti

 
Detalji

Opel
Vivaro

 
Opel VivaroOpel VivaroOpel VivaroOpel VivaroOpel VivaroOpel Vivaro
 

Druga generacija Opelovog najprodavanijeg modela, koja će se pojaviti na tržištima ovog leta, uvodeći, po prvi put, nagrađivanu Opelovu filosofiju dizajna ’Spoj vajarstva i nemačke preciznosti’ u segment lakih dostavnih vozila.

Novi Vivaro je sada još pogodniji za potrebe transporta u odnosu na svog prethodnika...
Ono što upotpunjuje novi privlačan izgled ovog vozila jesu vrhunske tehnologije i mnoge praktične, inovativne funkcije pod haubom – dizel motori omogućavaju veliku vučnu snagu sa naprednim BiTurbo pogonom – i u kabini, čineći Vivaro krajnje atraktivnim i konkurentnim modelon u ovoj ključnoj klasi vozila.

Farovi su smešteni u kućištima sjajno crne boje sa utisnutim hromiranim detaljima, koji naglašavaju dijamantski efekat. Dnevna svetla su sa Opelovim prepoznatljivim grafičkim dizajnom i dostupna su sa savremenom LED tehnologijom.

Vivaro jasno odslikava robusnost koji kupci očekuju od vana u svakodnevnoj upotrebi. Njegov bočni dizajn uvodi vajarski pristup u segment vanova, sa prepoznatljivom Opelovom oštricom koja se pruža od prostora ispod bočnih retrovizora do lukova zadnjih točkova na isti način kao kod linije Insignia i Astra GTC modela.

Pored toga, paleta boja novog Vivara sadrži 11 standardnih boja, sa pet mat i 6 dvoslojnih metalik boja. Odmah nakon izbacivanja na tržište, na raspolaganju će biti dodatne, posebne boje, za vozila specijalne namene.

Raznovrsni Vivaro je pravo vozilo za gotovo sve potrebe kupaca. Nova serija produžava uspešan koncept različitih varijatni i dostupna je u različitim konfiguracijama u dve dužine i dve visine, kao panel van, Combi, crew van i autobus.

Isporučuje se sa potpuno novim turbo dizel motorima: 1.6 CDTI kao i napredni 1.6 BiTurbo CDTI sa sekvencijalnim turbo punjenjem i sistemom dvostrukog hladnjaka.

Potrošnja u kombinovanoj vožnji sa novim turbo-dizel jedinicama smanjena je za preko jednu litru, a sa BiTurbom je čak niža od 6 litara na 100 km (preliminarni podaci).

Glavno mesto odakle dolaze potpuno nova, raznolika rešenja modela Vivaro jeste fabrika u Lutonu u Velikoj Britaniji. Različite verzije najprodavanijeg Opel/Vauxhallovog modela u kategoriji lakih dostavnih vozila, razvijene u saradnji sa Renoom, silaze sa proizvodnih traka od 2001. godine.

Pogledaj i:

opel

,

vivaro

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Gradski stil i opušten SUV imidž

Oštar i kompaktan spolja, veoma prostran i fleksibilan iznutra, sa dvobojnom karoserijom i tipičnim SUV izgledom – to je ...

Premijera novog Opel Vivaro Life

Multifunkcionalni van za uživanje u slobodnom vremenu sa uključenom mogućnošću noćenja...

Adaprive Cruise Control (ACC) - sistem u modelu Astra

Više udobnosti, manje stresa: Razdaljina od vozila ispred se automatski održava...