Početna » Fun » Vikend automobil »

Svetska premijera na Sajmu automobila u Ženevi

 
Detalji

ADAM ROCKS kombinuje zadovoljstvo vožnje pod otvorenim nebom sa zabavom mini-krosovera.

 
 

Robustan izgled sa krovom od platna za slobodu na otvorenom.

ADAM ROCKS otvara novu nišu urbanih mini-krosovera, vodeći IntelliLink multimedijalni sistem u vozilu...
ADAM ROCKS, koji će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca (06-16. mart), predstavlja novi dodatak ADAM porodici. Nakon ADAM JAM, ADAM GLAM i ADAM SLAM modela, ova verzija će dodatno unaprediti ADAM-ove skoro neograničene mogućnosti podešavanja, te će učvrstiti njegovu poziciju šampiona individualizacije među automobilima.

Najnoviji model u Opelovoj urbanoj porodici je 3,74 metra kratak automobil sa ogromnim životnim žarom - u gradu i van njega. Sa električnim Swing Top platnenim krovom koji se sklapa kao delom standardne opreme, prepoznatljivom karoserijom i 15mm podignutim podom, ADAM ROCKS otvara novi tržišni segment; ovo je prvi urbani mini-krosover sa troja vrata dužine ispod 4 metra.

Kako bi dodatno individualizovali njegovu unutrašnjosti, Opelovi dizajneri su razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i sedišta koji su jedinstveni za ADAM ROCKS. Pored mnoštva inovacija koje podižu stepen bezbednosti i komfora u ADAM modelu – kao njegov hends-fri sistem za pomoć pri parkiranju (Park Assist) koji automatski parkira automobil – ROCKS takođe donosi i Opelov multimedijalni IntelliLink sistem nove generacije. Ovaj sistem omogućava neprimetnu integraciju pametnih sistema sa Android i Apple iOS sistemima u automobil, te ga čini najbolje povezanim malim automobilom po veoma pristupačnoj ceni.

ROCKS ne donosi samo novi izgled i snagu u porodicu ADAM modela, već i pogonske tehnologije nove generacije. U njemu će se nalaziti Opelov novi trocilindrični 1.0 ECOTEC Turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem. Ovaj džepni pogonski sistem postavlja nove standarde kada je u pitanju prefinjenost trocilindričnih motora i generiše do 115 ks, uz impresivan obrtni momenat sa malim brojem obrtaja od 166 Nm. Ovaj motor nudi nisku potrošnju goriva od samo 4,3 l/100 km (po NEDC testu). 1.0 ECOTEC Turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem je ukombinovan sa novim, visoko efikasnim kompaktnim šestostepenim ručnim sistemom prenosa koji omogućava izvanredno nesmetano i brzo menjanje brzina.

ROCKS kombinuje njegovu robustnu individualnost sa zabavom na otvorenom. Standardan platneni krov Swing Top pruža nesmetan pogled ka nebu iznad vas. Električni krov se sklapa preko dugmeta koje se nalazi kod vozača, skroz unazad sve do C-stubova za samo 5 sekundi. Otvarajući se ka nebu, ovaj stilizovan sistem nema negativan uticaj na krutost karoserije niti na funkcionalnost auta: prtljažnik zadržava kompletan raspon otvaranja kao kod hečbeka a zapremina prtljažnika ostaje nepromenjena.

Kompletan modul krova je akustički podešen da obezbedi dobru izolaciju buke unutar kabine, a robustna troslojna tkanina ima srednji sloj od neoprena kao zaštitu od lošeg vremena i za izdržljivost. Swing Top krov je ponuđen u tri boje eksterijera – crna, tamno braon (Sweet Coffee) ili bledo braon (Light Oak) – i one se kombinuju sa različitim bojama krova modela ROCKS.

Nakon njegove premijere u Ženevi, ADAM ROCKS će se naći u prodaji početkom leta, kada će i njegove cene biti objavljene. Proizvodnja će početi u avgustu 2014. godine u Ajzenahu, u Nemačkoj.Pogledaj i:

opel

,

adam

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel Insignia Sports Tourer

Opelov novi karavan, čije je predstavljanje planirano za Sajam automobila u Parizu (od 4. do 19. oktobra), nudi vodeće tehn...

Opel ADAM stigao u Srbiju

Sa potpuno novim ADAM-om, Opel je na tržište Srbije doveo mali, šik, gradski automobil....

Opel Insignia - promocija u Beogradu

Opel Insignia predstavljen domaćoj publici......