Početna » Fun » Vikend automobil »

Novi 1.6 CDTI sa 3.9 l/100 km i 320 Nm

 
Detalji

 
 

Novi tihi dizel motor sada nudi moćan i čist pogon u srcu Opelove ponude.

Premijera u Ženevi: Opel Astra 1.6 CDTI troši samo 3,7 litara dizela.
Dostupan je i u Astra hečbeku kao i u Astra nočbek i Astra Sports Tourer modelima. Može da se pohvali izvanrednim performansama i minimalnom bukom, uz potrošnju od samo 3,9l dizela na 100 km (New European Driving Cycle).

Verzija tihog turbo dizel motora od 81 kW/110 ks koja će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi od 6.-16. marta je još čistija i ekonomičnija.

Vrhunski ekonomičan motor troši samo 3,7 litara dizela na 100 km uz emisiju CO2 od 97 g/km, te ostaje ispod granice od 100 g.

Opel Astra sada nudi vrhunski multimedijalni sistem sa IntelliLink sistemom. Njegova ultramoderna tehologija motora je jednako napredna. Novina u ponudi dizel motora za Astra hečbek, nočbek i Sports Tourer modele je sasvim novi 1.6 CDTI motor sa 100 kW/136 ks, koji se sad nalazi u ponudi. Različiti nivoi učinka aluminijumskog turbo motora najnovije generacije će postepeno zameniti motore sa 1,7 litara zapremine, uvodeći novo doba u Opelov portfolio dizel motora.

Opelov izuzetno efikasan tihi dizel motor je prvi motor u portfoliju Astra modela koji je potpuno u skladu sa budućim Euro 6 standardima emisije, što ga čini najčistijim dizel Opelom koji je ikad napravljen. Motor je najbolji u klasi kada je u pitanju generisanje buke i vibracije, zahvaljujući optimizovanom dizajnu komponenti, posebno efikasnom procesu sagorevanja sa višestrukim ubrizgavanjem i dodatnom akustičnom zaštitom. Rezultat je apsolutno ubedljiv. Opelov novi 1.6 CDTI je najtiši dizel u svojoj klasi, i zaradio je naziv „Whisper“ (najtiši) dizel. U kombinaciji sa VTG turbo punjačem (turbo punjač sa promenljivom geometrijom) koja omogućava moćnu reakciju, ove stavke predstavljaju osnovne tehničke elemente ovog motora.

Novi 1.6 CDTI motor u Astra modelima dolazi uparen sa dodatno razvijenim i unapređenim šestostepenim ručnim sistemom prenosa. Ovo garantuje najveću moguću udobnost prilikom menjanja brzina, jer je Opel uložio preko 50 miliona evra u optimizaciju petostepenog i šestostepenog sistema prenosa. Mnoštvo unapređenja na komponentama sistema prenosa i mehanizmima za menjanje brzija, kao i u pogledu integrisanja ovog sistema u vozilo, primetno su poboljšali udobnost. Menjanje brzina zahteva minimalan napor uz menjače niskog trenja, tako da je u Astra 1.6 CDTI modelu menjanje brzina brže, preciznije i pre svega je apsolutno nesmetano.Pogledaj i:

opel

,

astra

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel Insignia Sports Tourer

Nova generacija Sports Tourera ne samo da izgleda još više elegantno i sportski, već je i praktičnija....

Priznanje za "Opel OnStar" sistem

Auto Express je prepoznao novi sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije kao vrhunski....

Opelova aplikacija ’’Suvozač’’.

Opelova aplikacija ’’Suvozač’’ kompletirana je zahvaljujući još jednom proširenju koje će svim vozačima obezbed...