Početna » Fun » Vikend automobil »

Nagrada za visoki kvalitet bezbednosti.

 
Detalji

Od svog debija, u Japanu 2008. godine, karakteristike ovog sistema dobile su vrhunske pohvale sa akcentom na neverovatnu kontrolu kočenja pre sudara i funkciju praćenja brzine vozila.

 
Top Safety Pick + 2014Top Safety Pick + 2014Top Safety Pick + 2014Top Safety Pick + 2014Top Safety Pick + 2014
 

Automobili marke Subaru, modeli: „legasi“, „autbek“ i „forester“, sa već popularnom opcijom „ajsajt“, primili su nagradu „Top Safety Pick + 2014“ za najviše standarde bezbednosti i najveći rejting za prevenciju sudara od strane amer

„Ajsajt“ predstavlja prvi sistem koji koristi tehnologiju kamere kako bi detektovao prisustvo pešaka i biciklista ispred automobila u pokretu.
Modeli „impreca“ i „XV krostrek“ su takođe ocenjeni kao automobili koji poseduju vrhunske performanse koje se tiču bezbednosti u saobraćaju.

Od svih testiranih vozila, samo „legasi“, „autbek“ i „forester“ opremljeni sa „ajsajt“ sistemom, na testovima, uspeli su da izbegnu prednji sudar i zadovoljili su standarde prevencije saobraćajne nesreće osvojivši maksimalan broj poena.

„Ajsajt“ predstavlja prvi sistem koji koristi tehnologiju kamere kako bi detektovao prisustvo pešaka i biciklista ispred automobila u pokretu. Od svog debija u Japanu 2008. godine, karakteristike ovog sistema dobile su vrhunske pohvale sa akcentom na neverovatnu kontrolu kočenja pre sudara i funkciju praćenja brzine vozila.

Ukoliko automobil detektuje opasnost od sudara, vozilo se automatski zaustavlja, čime je ova tehnologija omogućila prevenciju saobraćajnih nezgoda i smanjenje štete ukoliko do sudara dođe od strane drugih lica, učesnika u saobraćaju koji ne poseduju ovakav sistem u vozilu.

Američki Institut za bezbednost na putevima koristio je nove kriterijume za dodelu nagrade „Top Safety Pick + 2014“ za najviše standarde bezbednosti. To znači da na vozilima nije bilo primarno da samo štite putnike u slučaju sudara, već i da poseduju sisteme koji mogu da spreče ili ublaže nezgodu, kao što su sistem upozorenja i automatsko kočenje, koji dodatno podižu nivo sigurnosti u saobraćaju.

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

55. rođendan brenda Subaru

Ove godine, Subaru na globalnom nivou, slavi dva velika jubileja. Prvi je 60 godina od osnivanja „Fudži teške industrije...

Subaru postavio prodajne rekorde

Subaru postavio prodajne rekorde u SAD, Kanadi i Kini za fiskalnu 2014. godinu....

Subaru - rekordno povećanje prodaje

Kompanija "Subaru Kanada" peti uzastopni mesec beleži povećanje prodaje....