Početna » Fun » Vikend automobil »

Najmoćniji kompaktni monokeb

 
Detalji

ZafiraTourer ubrzava od 0-100 km/h za 8,9 sekundi i poseduje solidnu elastičnost uz ubrzanje od 80-120 km/h u 5. brzini za samo 8,3 sekunde. Dostiže maksimalnu brzinu od 225 km/h i pri kombinovanom ciklusu troši 7,0 litara goriva na 100 kilometara (prema Regulativi [EC] br. 715/2007) uz emisiju 164 g/km CO2.

 
 

Sa 147 kW/200 KS, Opel Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo je najmoćniji kompaktni monokeb na tražištu.

Sa 147 kW/200 KS, Opel Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo je najmoćniji kompaktni monokeb na tražištu.
Njegova impresivna snaga dolazi od visokoperformantne verzije Opelovog benzinskog motora srednje veličine nove generacije, sa direktnim ubizgavanjem. Nije samo čista snaga, već i maksimalan obrtni moment, ono što čini da se nova Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo istakne: sa 300 Nm (preko overboost funkcije), sa opsegom od 1.700 do 4.700 opm, nudi 20 odsto veći obrtni moment od njegovih najvećih konkurenata u segmentu kompaktnih monokeb modela. Impresivan donji obrtni moment rezultuje velikim ubrzanjem i primernom elastičnošću. Karakteristike neprimetnog rada motora i veoma niskog nivoa buke i vibracija predstavljaju pravu snagu Opelovog visokokvalitetnog motora nove generacije. Vrhunska performantna verzija 1,6l SIDI Turbo motora je četvrti novi pogonski sistem koji je predstavljen u Zafira Toureru u poslednjih 12 meseci, i on upotpunjuje Opelov portfolio gospodara raznovrsnosti kao najsnažniji član porodice.

1,6l SIDI Turbo motor visokih performansi dolazi sa novim šestostepenim ručnim sistemom prenosa i nudi nesmetano i brzo menjanje brzina uz minimalan napor. Kombinacija njegovog novog visokoperformantnog motora i preciznijeg sistema prenosa dodatno pojačava privlačnost Opelovog kompaktnog prvoklasnog salona na točkovima. Visokosofisticirana adaptivna FlexRide tehnologija šasije je takođe ponuđena sa Zafira Tourer modelom od 147 kW/200 ks, kao i vrhunski pomoćni sistemi kao što je prednja kamera Opelovo oko (Opel Eye), upozorenje za bočnu slepu tačku i zadnja kamera. Pored toga, panoramska šoferšajbna i pokretni krov pretvaraju vožnju i putovanje u Zafira Toureru izvanredno prijatnim iskustvom.

Pogledaj i:

opel

,

zafira

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel ADAM

Sa potpuno novim vozilom pod nazivom "ADAM", Opel po prvi put izbacuje na tržište mali, šik, gradski automobil....

Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima

Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...

Opel Astra Copocabana

Opel Astra Copacabana preneće magiju brazilskog sunca i strasti na evropske ulice....