Početna » Fun » Vikend automobil »

EKO auto 2013.

 
EKO auto 2013.
Vikend automobil | dodato 30.01.2013.
Detalji

Metro Market
Preduzeće za tržišne komunikacije u oblasti automobilizma
1100 Beograd, Makedonska 24
Telefon: 011/3374002
Fax: 011/2185591
E-mail: office@netauto.co.rs

 
 

Najbolji EKO auto 2013. godine u Srbiji je Peugeot 208 1.4 e-HDI.

Privredna komora Srbije, Ministarstvo za saobraćaj, Agencija za bezbednost saobraćaja, AMSS-Centar za motorna vozila, Srpska asocijacija uvoznika automobila i preduzeće Metro Market organizovali su drugu godinu za redom dodelu priznanja za automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu. Ovogodišnji laureat je Peugeot 208 1.4 e-HDI - EKO auto 2013. godine u Srbiji.

U ovogodišnjem stručnom žiriju, koji je odlučivao o Eko autu u Srbiji, bili su Miloš Petrović, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, Zlatko Mitić, NetAuto, mr Dragana Petrović, Victoria Consulting, dr Demir Hadžić, Ministarstvo saobraćaja, Milan Božić, Centar za motorna vozila AMSS, Rade Ostojić, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i mr Dušan Stokić, sekretar Odbora za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Privredne komore Srbije. U konkurenciji je bilo 18 automobila sa EURO 5 motorima, od toga četiri sa benzinskim i 14 sa dizel agregatima. Emisija ugljen dioksida iznosila je od 87 do 149 grama.

U obrazloženju žirija navodi se da je Peugeot kao rodonačelnik tzv. ekoloških motora koji čuvaju životnu sredinu sa pravom poneo titulu Eko automobila godine. U pitanju je model 208 motor 1.4 e-Hdi od 68 ks, težine od 1050 kg i prosečne potrošnje od svega 3,4l/100km. Peugeot 208 je rekorder po smanjenoj emisiji CO2 zahvaljujući Stop&Start sistemu, sistemu skupljanja energije kočenja, pneumaticima koji štede gorivo, koeficijentu otpora vazduha, a čak četvrtina vozila je od recikliranih materijala.

Pod sloganom „Let your body drive“ Peugeot 208 je među članovima poslovne zajednice ocenjen izuzetno stabilnim vozilom čiji funkcionalnim dizajn daje dobru preglednost u vožnji, a mlađa populacija se uverila da je mali potrošač goriva i da je veoma „zgodan“ za parkiranje i manevar u uslovima gradske gužve.
http://www.netauto.co.rs/ 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

EKO auto 2013.

Najbolji EKO auto 2013. godine u Srbiji je Peugeot 208 1.4 e-HDI....

Best buy automobil u Evropi 2019

Stručni žiri koji čini 31 novinar iz isto toliko zemalja doneo je odluku da je Opel Combo pobednik na izboru AUTOBEST 201...

Nova Opel Antara

Nova Opel Antara spaja sportske, terenske mogućnosti i urbani šik izgled sa visokom funkcionalnošću i bezbednošću....