Početna » Fun » Vikend automobil »

RAV 4

 
RAV 4
Vikend automobil | dodato 29.11.2012.
Detalji

Toyota
RAV4
www.toyota.rs

 
Toyota RAV 4RAV 4RAV 4RAV 4RAV 4RAV 4
 

Novi RAV4 ima veoma visoke standarde aktivne i pasivne bezbednosti putnika i zaštite pešaka od sudara, koji su evoluirali tokom tri generacije ovog vozila.

Četvrta generacija Toyotinog kompaktnog SUV-a imala je svetsku premijeru 28.11.2012. godine, na Sajmu automobila u Los Anđelesu.
Toyota je veoma ponosna što je stvorila segment kompaktnih SUV vozila, lansiranjem prvog rekreativnog aktivnog vozila sa pogonom na 4 točka („Recreational Active Vehicle“ - RAV4) 1994. godine.
Osnovni principi dizajna zaslužni za ovakav uspeh su u jednakoj meri prisutni i na modelu četvrte generacije. Kao i prethodnih 18 godina, novi RAV4 je razvijen da u potpunosti odgovori na rastuće zahteve kupaca u C-SUV segmentu: porodice koje vode aktivan stil života i koje žele prostor i svestranost.

Duži (+205* mm), širi (+30 mm) i niži (-25 mm) od svog prethodnika, Toyotin kompaktni i svestrani SUV četvrte generacije se odlikuje novom siluetom koja naglašava njegovu svestranost, prostranost i poboljšane dinamičke karakteristike.

Sa dva nova pogonska agregata, 2.0 litarskim dizelom za zapadnoevropsko tržište i 2.5 litarskim benzincem za rusko tržište, kao i 2.2 litarskim dizel motorom prvi put dostupnim u Rusiji, sveobuhvatna gama motora novog RAV-u 4 nudi nenadmašan spoj vrhunskih voznih performansi i najnižih u klasi emisija CO2 u svim varijantama motora.
Zapadnoevropski asortiman motora se sada sastoji od 2.0 litarskog benzinca snage 151 ks, novog 2.0 litarskog dizela snage 124 ks i snažnog 2.2 litarskog D-4D dizel motora snage 150 ks.

Ugrađen kao standardna oprema na svim modelima sa automatskim menjačem, sistem pomoći pri spuštanju niz brdo je naročito koristan na zaleđenim padinama ili onim prekrivenim snegom. On automatski bira stepen prenosa, kontroliše brzinu i individualno koči svakim točkom kako bi pomogao vozaču da zadrži kontrolu nad vozilom, prilikom spuštanja niz klizave padine.

Integrisani dinamički pogonski sistem je sofisticirani, interaktivni sistem za upravljanje koji koordiniše rad nove dinamičke kontrole obrtnog momenta na pogona na 4 točka, sistema kontrole stabilnosti vozila (VSC) i električnog servo upravljanja (EPS), kako bi povećao performanse, upravljivost i bezbednost ovog kompaktnog SUV-a.

Sa novom, izuzetno čvrstom karoserijom, konstruisanom da putnicima i pešacima pruži optimalnu zaštitu od sudara, novi RAV4 planira da dobije 5 zvezdica na rigoroznom Euro NCAP testu sudara za 2013.

Novi Toyotin SUV je standardno opremljen novim dizajnom sedišta koja sprečavaju trzajnu povredu vrata i sa 7 vazdušnih jastuka, uključujući vazdušni jastuk za kolena vozača i prednje bočne vazdušne jastuke sa dve komore.

Novi RAV4 takođe može da bude opremljen sa tri nove tehnologije: automatskim dugim svetlima, upozorenjem na napuštanje saobraćajne trake i monitorom mrtvih uglova, što dodatno povećava bezbednost i olakšava vožnju.

Automatska duga svetla
Sistem automatskih dugih svetala ima kameru koja prati put ispred vozila i automatski prebacuje između dugih i kratkih svetala, kada uoči nadolazeće vozilo.

Upozorenje na napuštanje saobraćajne trake
Sistem upozorenja na napuštanje saobraćajne trake koristi kameru ugrađenu u vrh vetrobrana kako bi odredio da li vozilo nenamerno napušta svoju traku. Sistem zatim upozorava vozača pomoću zvučnog signala i trepćuće ikone na multiinformacionom ekranu.

Monitor mrtvih uglova
Monitor mrtvih uglova obaveštava vozača ako postoji vozilo u susednoj traci u mrtvom uglu, tako što pali pokazivač u spoljašnjem retrovizoru. Sistem koristi radarski senzor ugrađen na obe strane zadnjeg dela RAV-a 4, koji nadgleda mrtve uglove iza vozača. Ako se uključi migavac, indikator treperi kako bi upozorio vozača.
Pogledaj i:

toyota

,

rav4

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije posetili Surčin
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije i ekipa portala „Kuda za vukend” posetili su opštinu Surčin....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Folksvagen polo" najbolji na svetu

"Folksvagen" (Volkswagen) je drugu godinu za redom osvojio titulu "svetski automobil godine"....

Toyota je najvredniji auto brend

BrandZ™izveštaj je prvi put objavljen 2006, a tokom ovih osam godina Toyota je šest puta proglašena za najvredniji brend...

Vozili smo - Toyota RAV4 2.2 D-CAT

Svojom elegancijom i izdržljivošću oduševljava veliki broj vlasnika širom sveta u gradskoj, ali i u vožnji na mnogo zah...