Početna » Fun » Vikend automobil »

Nova Toyota ProAce

 
Nova Toyota ProAce
Vikend automobil | dodato 17.10.2012.
Detalji

Toyota Srbija d.o.o.
Zrenjaninski put 26, 11210 Beograd
Srbija

e-mail: info@toyota.rs

 
Toyota ProAceToyota ProAceToyota ProAceToyota ProAceToyota ProAceToyota ProAce
 

ProAce može biti konfigurisan kao furgon (panel prtljažni prostor), kombi sa prozorima ili varijanta sa putničkom kabinom.

Novim modelom ProAce, Toyota širi ponudu u Europi, u segmentu lakih privrednih vozila.
ProAce je model koji je najavljen kao proizvod saradnje Toyote i PSA grupacije.

Naziv ProAce nastao je od PROfesionalnog karaktera modela koji je naslednik Toyote HiACE.

Toyota ProAce će biti dostupan u dve različite varijante dužine i visine čime se definiše zapremina prtljažnog prostora od 5m3, 6m3 ili 7m3.

Kako bi se ikoristila maksimalna površina prtljažnog prostora, omogućen je pristupiti kroz zadnja ili dvoja bočnih kliznih vrata. Moguće je odabrati i varijantu koja omogućava podizanje zadnjih vrata ili dual-split vrata.

Ovaj izdašan prtljažni prostor ima nosivost do 1200kg, i kapacitet nosivosti do 2000kg. ProAce može biti konfigurisan kao furgon (panel prtljažni prostor), kombi sa prozorima ili varijanta sa putničkom kabinom.

Varijabilnost i brojne mogućnosti koje pruža prtljažni prostor, popraćeni su izvanrednom udobnosću putničkog dela kabine.

Vozilo je opremljeno električnim podizačima stakala, centralnim zaključavanjem sa daljinskom komandom, podesivim upravljačem i brojnim opcionim dodacima kao što je klima uređaj, audio sistem povezan sa Bluetooth-om, tempomat i električno podesivi i grejani retrovizori.

Nova Toyota ProAce će biti dostupna sa nizom efikasnih dizel pogonskih agregata, koji zadovoljavaju najnovije Euro 5 standarde, dok je 1.6l motor (90KS / 180Nm) u kombinaciji sa 5-stepenim ručnim menjačem.

Svi motori praćeni su 'volt control' funkcijom koja upravlja punjenjem baterije iz alternatora, a na taj način smanjuje se opterećenje na motoru kada god je to moguće te se smanjuje ukupna potrošnja goriva.

Uz rezervoar kapaciteta 80litara, Toyota ProAce opremljen sa 2.0L 128KS ili 2.0L 163KS dizelskim motorom, omogućava prelazak do 1250 km bez dopunjavanja rezervoara gorivom (estimated driving range).

Model će nositi Toyotin znak na izmenjenoj prednjoj maski i imaće nešto više standardne opreme od “braće”.

Novi ProAce će biti u prodaji u Evropi tokom prvoga kvartala 2013, a u Srbiji ga očekujemo od leta 2013. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Toyota Camry Hybrid u Australiji

TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) objavila je u Nagoji (Japan) na konferenciji za medije koju je finansirala vlada Australije, d...

Prvo Prius hibridno vozilo na utičnicu

Panevropski program zakupa hibrida na utičnicu zvanično je počeo......

Manje štetnog uticaja na životnu sredinu

Toyota Motor Corporation je ovog meseca nagrađena za izuzetne napore u promovisanju održivog društva, a kroz smanjenje, po...