Početna » Fun » Vikend automobil »

Krenuo izvoz "fiata 500 L"

 
Detalji

U Italiji Fiatov model iz Srbije koštaće 15.500 evra, dok će u Srbiji moći da se kupi nešto povoljnije po ceni od 13.490 evra.

 
 

206 vozila Fiat 500L na putu do Italije

- Ovo je veliki posao za "Železnice Srbije" - ocenio je direktor Direkcije železnice za infrastrukturu Milan Maksimović.
Prvi kontingent novog automobila "fijat 500 L" krenuo je juče, nešto pre 11 časova železnicom iz Kragujevca do luke Bar odakle će brodom biti transportovano 206 vozila u Italiju.

Novi Automobili 500L proizvedeni u fabrici "Fiat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu do te crnogorske luke biće prevezni na 16 vagona.

- Ovo je prvi izvoz novog automobila i ide do kupaca u Italiji - rekao je novinarima direktor proizvodnje u FAS-u Nuncio di Bartolo i naglasio da će do kraja nedelje put Bara otići novi kontigent od 206 automobila.

Prema njegovim rečima, do kraja godine sedmično će ići dva voza sa po 206 autimibila 500L i taj broj će se povećavati u skladu sa zahtevima kupaca iz Evrope.

Di Bartolo je istakao da će nov model u zemlje Evrope, pored železnice, biti transportovan i drumskim saobraćajem. On je istakao da je plan fabrike da dnevno sa traka silazi 500 automobila i da do kraja godine bude prozivedeno ukupno 30.000 "fijata" 500L.

On je dodao da će iz Kragujevca put luke Bar ići 12 vozova sedmično kada se u Fabrici bude proizvodilo 200.000 automibila godišnje i da je u planu modernizacija i elektrifikacija pruge od Lapova do Kraljeva.

Kako su istakli u Železnicama Srbije prvi kontigent trebalo bi da stigne u Bar nešto pre ponoći.

Prema rečima generalnog direktora FAS - a Antonia Chezare Ferare, "500L" će se na italijanskom tržištu "500L" prodavati po ceni od 15.500 evra. U Srbiji će cena osnovne verzije tog automobila biti 13.490 evra, a u ponudi su tri motora koja karakterišu niži nivoi štetnih emisija i ugljen-dioksida.

Izvor: BlicPogledaj i:

fiat

,

automobil

,

kragujevac

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kragujevac Auto Ekspo

U Kragujevcu će se od 26. do 30. novembra održati Sajam automobila i autodelova koji će okupiti 40 prodavaca automobila i ...

Vaša žena zvoca?

Amerikanac iskočio iz kola u pokretu jer nije mogao da sluša ženu kako zvoca....

"KIA optima" - srednje klase

Na nedavno završenom Sajmu automobila u Njujorku "KIA" je predstavila novu limuzinu iz niže srednje klase, pod nazivom "opt...