Početna » Fun » Vikend automobil »

Yaris R1A – Toyotin povratak u reli!

 
Detalji

Cena (auto+oprema): ~€22,500

Motor: 1.33l / 4-Cylinder / 16 valve
Snaga motora: 99 KS
Max. brzina: 175km/h
Ubrzanje 0-100km/h: 11,7 s
Težina vozila: 1,000kg

 
 

Toyota Motorsport GmbH (TMG) najavljuje povratak u Rally svojim YARIS R1A , koji će javnosti po prvi put predstaviti na ADAC Rallye Deutschland (24-26 avgust).

Pre kraja godine, TMG Yaris R1A će biti prvi automobil u svetu kojem se dodeljuje FIA R1A homologacija...
TMG je razvila trovratni Yaris R1A, pristupačan i uzbudljiv model kojim se vraća u reli sport, a zainteresovani kupci već mogu da ga poruče jer je najavljena cena automobila 22.500€ (+ takse i instalacija željene dodatne opreme).

Prema FIA regulativi na R1A dopuštene su strogo ograničene modifikacije serijskih 1,33 benzinskih motora. Komplet za nadgradnju uključuje trkački izduvni sistem i katalizator, kraći stepen prenosa i trkačko oslanjanje sa adaptibilnim oprugama sa mogućnošću prilagođavanja visine. Osim toga, ugrađena je kompletna sigurnosna oprema koja uključuje sigurnosni kavez za slučaj prevrtanja, zaštite za pumpu, rezervoar i cevi dovoda goriva, aparat za gašenje požara, trkačka sedišta sa sigurnosnim pojasevima i prekidač električnog napajanja.

Pre kraja godine, TMG Yaris R1A će biti prvi automobil u svetu kojem se dodeljuje FIA R1A homologacija (do 1400cc), na ovaj način vozilo može da se kvalifikuje za regionalna, državna i međunarodna takmičenja sve do Svetskog reli šampionata.

Nakon pozitivnog testa u julu u Saarland-u, TMG Yaris R1A će svoj javni debi imati na ADAC Rally Deutschland, devetom krugu WRC. Yaris će biti ‘’ nulti auto’’, vozeći svojom punom brzinom potvrdiće sigurnosne karakteristike staze i najaviti početak svake nove etape.

Yarisom R1A će upravljati Isolde Holderied, bivši vozač u nemačkom reli šampionatu tokom kojega je TMG osvajao trofeje. Herbie Hossbach, član TMG tima će biti suvozač.

TMG Yaris R1A predstavlja prvu fazu u planu isporuke pristupačnih i zabavnih automobila namenjenih za automobilski sport – i to prvenstveno za privatne učesnike.

Yoshiaki Kinoshita, predsednik TMG izjavio je : "Osećamo veliko uzbuđenje zbog povratka u disciplinu u kojoj smo u prošlosti imali mnogo uspeha. TMG Yaris R1A je potpuno drugačiji u odnosu na naš projekt WRC, to je pristupačan, ali uzbudljiv automobil koji širokoj javnosti omogućuje takmičenje u automobilskom sportu. Već smo primili brojna pitanja o ovom automobilu tako da znamo da postoji veliki interes u reli svetu za novu Toyotu, nadam se ovim korakom započinje nova reli dinastija za TMG ".

Isolde Holderied: "Ja sam stvarno uzbuđen što ću , nakon dugo vremena , sesti za upravljač nove TOYOTA Yaris R1A! TMG Yaris R1A je vrlo pozitivan koncept jer se na ovaj način reliju može približiti više potencijalnih vozača, posebice mladih ljudi. Velika stvar što se TMG vraća u svet auto sporta i nadam se da je ova promocija na Rally Deutschland početak velike budućnosti za ovaj automobil. Očekujem da ću se odlično zabaviti. "
Pogledaj i:

toyota

,

yaris

,

yaris r1a

,

reli

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Bajina Bašta

Do Bajine Bašte može se doći iz Beograda preko Užica (180 km), ali i kraćim pravcem preko Valjeva (150 km). Nalazi se na...

Garancija na korišćena vozila!

Ovlašćeni Toyota partner, firma Toyota Centar Beograd od 17.og septembra 2012.g., svojim kupcima korišćenih vozila daje 6...

Toyota open day na Salašu Stremen

Jeo se domaći Gulaš, jahali su se konji, testirali novi Toyota automobili... Novi Avensis je ugladjen i snažan poput Lexus...