Početna » Fun » Vikend automobil »

Zeleni Chevrolet Aveo

 
Detalji


Ekonomičnost Avea došla je do izražaja na regionalnoj prezentaciji za medije održanoj u maju u Sloveniji i Italiji.

 
 

Aveov 1.3-litarski turbo dizel motor prvi je dizel agregat kojim je u Evropi opremljen jedan mali Chevroletov automobil.

Sve tri varijante Aveovog 1.3-litarskog turbo dizel motora saglasne su Euro 5 normama. Eco varijanta sa 95 KS emituje 95 grama CO2/km, dok verzija sa 75 KS daje 97 g CO2/km.

Prema zvaničnim informacijama iz Chevroletovog predstavništva, Eco verzija Avea sa 95 KS troši svega 3,6 litara na 100 km u kombinovanom ciklusu, dok varijante sa 75 i 95 KS troše 3,7 i 4,1 litara na 100 km. Aveo limuzina, opremljena 1.3-litarskim turbo dizel motorom sa 75 KS, najekonomičniji trenutno dostupan automobil sa četvoro vrata u Evropi.

Novinari iz Srednje i Istočne Evrope vozili su Aveo s dizelskim 1.3-litarskim motorom na ruti od Portoroža do Venecije i dokazali da su službeni podaci o potrošnji 4.1 litre dizela na 100 km i više nego stvarni. Većina automobila trošila je manje od četiri litre dizela, a rekord drži novinar iz Slovačke s potrošnjom od samo 3.1 litre na 100 km prema mernom uređaju u vozilu.

Sve tri varijante dostižu svoju maksimalnu snagu pri 4.000 obrtaja u minuti. Dok verzija sa 75 KS i Eco varijanta 1.3-litarskog turbo dizela proizvodi obrtni moment od 190 Nm, standardni motor sa 95 KS daje 210 Nm pri1.750 obrtaja u minuti. Uparene sa šestorostepenim ručnim menjačem, obe varijante s 95 KS pokreću Aveo do najveće brzine od 174 km/h.

Varijanta Eco ubrzava od 0 do 100 km/h za 11,7 sekundi. Varijanta Eco sa 95 KS dostupna je isključivo u varijanti sa pet vrata.

Aveo sa 1.3-litarskim dizel motorom u prodaji je od 12.135 evra. Navedena cena odnosi se na model sa pet vrata i 75KS, paketom opreme LS koji uključuje: ABS, ESC, 6 vazdušnih jastuka, klima uređaj, CD-radio MP3, Start/Stop, električne podizače prednjih stakala, električno pokretna spoljašnja ogledala, daljinsko centralno zaključavanje.

(Izvor:B92)Pogledaj i:

chevrolet

,

auto

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Chevrolet Spark EV u Ženevi

Predviđa se da će Chevrolet Spark EV postaviti standarde u pogledu performansi urbanih gradskih električnih automobila......

Prodaju se falš kompleti za prvu pomoć

Vozači u Srbiji ne bi trebalo da kupuju komplete za prvu pomoć dok za dvadesetak dana ne stupi na snagu novi pravilnik o te...

Najlepši je "sitroen DS4"

"Sitroen DS4" je dobio priznanje "Auto bild 2011", nagradu za najbolji dizajn u svojoj kategoriji....