Početna » Fun » Vikend automobil »

Dan Dunava

 
Dan Dunava
ARHIVA
Vikend automobil | dodato 23.06.2008.
Detalji

Mesto: desna obala Dunava, Zemunski kej

Vreme: 29. jun 2008. od 9h do 14h

 
 

Povodom Dana Dunava koji se održava 29. juna 2008. godine, u vremenu od 9 do 14 časova, pod sloganom „Zajedno za čiste vode“ vršiće se akcija čišćenja, po uputstvima JKP "Zelenilo-Beograd"

U oblasti bezbednosti u saobraćaju Toyota Srbija je ekskluzivni partner Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) koja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovodi akcije bezbedne vožnje.
Akcija će se vršiti na desnoj obali Dunava na dve lokacije kod Zemunskog keja:

1. Potez od restorana „Venecija“ do restorana „Kej Majski“ u dužini od 400 metara (od restorana „Venecija“ navozno-silazne rampe starog pristaništa do „Hidrobaze“). Širina čišćenja priobalnog pojasa biće od 10 do 12 metara.

Opis rada:

- prikupljanje naplava od plastike i granjevine,
- delimično tremiranje uz vodno ogledalo.

Lokacija na kojoj će se odlagati prikupljene naplave i nečistoće biće na centralnom delu silazno navozne rampe starog pristaništa Zemun (nizvodno 50 metara od restorana „Venecija“).

2. Potez od splava „Hrabro srce“ do Vojne baze u dužini od 1500 metara. Širina čišćenja priobalnog pojasa biće od 20 do 25 metara.

Opis rada:

- prikupljanje naplava od plastike i granjevine,
- kompletno košenje trave (ukoliko to bude potrebno u odnosu na vladajući vodostaj)

Zaposleni u Toyota Srbiji i njenim partnerima će se sa zadovoljstvom priključiti navedenoj akciji i time pružiti svoj doprinos očuvanju životne sredine. Pored ljudskog faktora pružiće i podršku svojim adekvatnim vozilima.

Lokacije na kojoj će biti postavljena Toyota vozila za odvoz prikupljenog otpada su:

- Hrabro srce
- Hostel
- Restoran Kej-Jahting klub.

Štandovi sa promotivnim materijalom organizatora i učesnika u akciji postaviće se kod restorana „Venecija“ i to uz parkovnu liniju:

1. Na 50 metara od restorana „Venecija“ – JKP „Zelenilo Beograd“
2. Naspram glavne silazno-navozne rampe pristaništa – Republička agencija za reciklažu
3. Naspram SRD „Zemun“ – JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“
4. Uzvodno 25 metara od ulazne saobraćajnice „Jugopetrol“ – JKP „Gradska čistoća“
5. Kod restorana „Venecija“ - Toyota

Toyota posvećuje izuzetnu pažnju i sprovodi aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti i doprinosa širom sveta sa posebnim osvrtom na zaštitu životne sredine, ljudske resurse i razvoj, kao i bezbednost u saobraćaju.

Kao deo nastojanja celog sveta da smanji uticaj na životnu okolinu, Toyota je prošle godine u Japanu započela svoje aktivnosti održive fabrike. Ove godine u dve proizvodne kompanije u Evropi stavila je održivu fabriku u pogon. Održiva fabrika je snažna inicijativa koja će pomoći kompaniji da značajno smanji pritisak koji proizvodnja vozila nameće životnoj sredini. Svaka fabrika će sprovoditi aktivnosti da bi pomogla realizaciju ambicioznih ciljeva očuvanja sredine za 2010. godinu uključujući smanjenje korišćenja vode za 25% od strane Toyotine evropske proizvodne mreže. Uspešne aktivnosti biće usvojene kao standard u Toyotinim fabrikama u celom svetu čime se naglašava uloga prirode u stvaranju proizvodnih pogona koji su u skladu sa svojim prirodnim okruženjem i ističe korporativna odgovornost poslovanja u društvenoj zajednici.

U oblasti bezbednosti u saobraćaju Toyota Srbija je ekskluzivni partner Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) koja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovodi akcije bezbedne vožnje. Toyota nastoji da bude primeran “građanin” i planira da nastavi da daje svoj doprinos srpskom društvu.Pogledaj i:

dunav

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ribolovačka koliba

Restoran "Ribolovačka koliba" se nalazi na obali Dunava, nedaleko od Osnovne škole Ivan Milutinović u naselju Višnjica. O...

Kajak klub u Zemunu

Pored Dunava, na zemnunskom keju. Ovde kruzi DOBRA ENERGIJA!...

Pančevo

Na ušću reke Tamiš u Dunav, na samo 13 kilometara od Beograda, nalazi se Pančevo. Zapravo, od srpske prestonice suštinsk...