Početna » Fun » Vikend automobil »

Opel Mokka

 
Opel Mokka
Vikend automobil | dodato 11.01.2012.
Detalji

U svim verzijama modela Mokka uključuje elektronsku kontrolu stabilnosti (ECS), kontrolu vuče (TC), kao i pomoć pri kretanju uzbrdo (HSA) i pomoć pri spuštanju nizbrdo (HDC). Ovi sistemi povećavaju komfor i bezbednost pri vožnji uzbrdo i nizbrdo.

 
Opel MokkaOpel MokkaOpel MokkaOpel MokkaOpel MokkaOpel MokkaOpel Mokka
 

Opel otkriva prve fotografije svog dinamičnog, subkompaktnog vozila sa sportskom vizijom, pod nazivom Mokka.

Prvi model nemačkog proizvođača u novom subkompaktnom SUV segmentu
Novo ime i novi segment za Opel: na početku nove godine i dva meseca pre svetske premijere na Sajmu automobila u Ženevi u 6. marta 2012. godine, Opel otkriva prve fotografije svog dinamičnog, subkompaktnog vozila sa sportskom vizijom, pod nazivom Mokka.

Sa novim modelom Mokka, Opel je prvi nemački proizvođač koji će lansirati svog kandidata u rastućem subkompaktnom SUV segmentu.

Upkos svojim dimenzijama od 4.28 metara, u Mokka lako može da se smesti petoro ljudi u sedećem položaju. Ovaj model takođe ispunjava Opelovo obećanje da će kombinovati atraktivan dizajn sa inovativnom tehnologijom i luksuznim funkcijama koje ga na taj način čini dostupnim širem krugu klijenata.

• Prvi model nemačkog proizvođača u novom subkompaktnom SUV segmentu
• Novi Mokka obogaćuje Opelov portfolio i podstiče brzo rastuće evropsko tržište SUV modela
• Svež i dinamičan, sportski dizajn u kombinaciji sa prefinjenom funkcionalnošću i
• Pogon na prednje ili sve točkove, šestostepeni manuelni ili automatski menjač
• Dva benzinska i jedan dizel motor, standardna Start/Stop tehnologija za štednju goriva

Postoji verzija sa tehnologijom pogona na sva četiri točka koja neprimetno prebacuje obrtni moment na zadnje točkove ukoliko je to potrebno radi bolje vuče i upravljanja. Snagu obezbeđuju tri efikasna motora. Svaki od ova tri motora sa manuelnim menjačem je opremljen Opelovom kreni/stani tehnologijom za štednju goriva. Benzinske varijante uključuju motor od 1,6 litara sa prirodnim usisavanjem snage 85 kW/115 ks, kao i turbo motor od 1.4 litara, 103kW/140ks sa obrtnim momentom od 200 Nm. Što se tiče dizel ponude, ona uključuje CDTI turbo dizel motor od 1.7 litara, 93kW/130ks sa obrtnim momentom od 300 Nm. I turbo motor od 1.4 litara i CDTI motor od 1.7 litara mogu da se kombinuju sa šestostepenim manuelnim ili sa šestostepenim automatskim menjačem.

Mokka uvodi nove, najmodernije tehnologije u SUV B segment, kao što je niz sistema pomoći vozaču koji se zasnivaju na sistemu prednjih kamera “Opelovo oko” i na zadnjoj kameri. Štaviše, Mokka ima ergonomična sedišta sa sertifikatom nemačke organizacije stručnjaka za zdrava leđa AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) Pored prostranog prtljažnog prostora, Mokka nudi u potpunosti ugrađeni nosač za bicikle poslednje generacije Flex-Fix, koji je jedinstven za Opel.

Sportski karakter modela Mokka je naglašen i pomoću većeg odstojanja od tla, što ga čini pogodnima za puteve od šljunka, kao i razmakom između točkova od 1540 mm. Robusan izgled modela je dodatno istaknut alu felnama od 18 inča, koje su standardni deo konfiguracija “Enjoy” i “Cosmo”.

Standardna oprema koja poboljšava iskustvo pri vožnji u svim verzijama modela Mokka uključuje elektronsku kontrolu stabilnosti (ECS), kontrolu vuče (TC), kao i pomoć pri kretanju uzbrdo (HSA) i pomoć pri spuštanju nizbrdo (HDC). Ovi sistemi povećavaju komfor i bezbednost pri vožnji uzbrdo i nizbrdo.

Napredni sistem prilagodljivih prednjih svetla (AFL+), koji poboljšava bezbednost pri vožnji, zasniva se na trećoj generaciji sistema biksenonskih svetla, koji uključuje i sistem koji automatski menja položaj prednjih farova (HBA). Nova generacija prednje kamere “Opelovo oko” je takođe dostupna. Ovaj sistem vozaču nudi pristup određenim funkcijama, uključujući upozorenje o napuštanju trake (LDW) i drugu generaciju sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova.Pogledaj i:

opel

,

opel mokka

,

suv

,

gm

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Corsa E - idealna za grad i put

U udobnoj vožnji, u kojoj smo i mi uživali, prepunoj zabave, uživaće i mladi vozači, a samouvereno će odgovoriti i potr...

Renault i Opel nastavljaju saradnju

Renault i Opel/Vauxhall najavili su da će nastaviti saradnju u segmentu lakih komercijalnih vozila, uključujući zajedničk...

AGR sertifikovana Opelova sedišta

Izvanredna sedišta su isto tako karakteristična za Opel koliko je to kultna „munja“ na masci hladnjaka....