Početna » Fun » Vikend automobil »

Koliko košta rent-a-car "preko"?

 
Detalji

Sopstvenim kolima je uvek najjeftinije i najpovoljnije!

 
 

Mnogi turisti računicu aranžmana obavezno posmatraju i kroz prizmu prevoza: avion, autobus ili sopstveni automobil.

Sa stanovišta ekonomičnosti, proste brojke neumoljivo su na strani autobusa, međutim, automobil nudi slobodu kretanja, a avion najudobniji i najbrži prevoz do letovališta.
Zato se najprivlačnijom varijantom smatra kombinacija aviona i automobila pa se sve veći broj turista interesuje za pogodnosti iznajmljivanja automobila na moru.

Rent-a-car u najtraženijim turističkim destinacijama košta između 15 i 100 evra dnevno u zavisnosti od modela.


Crna Gora
Gotovo celo Crnogorsko primorje može se obići kolima u danu, a rent-a-car, primera radi, za FIAT Punto košta između 30 i 40 evra dnevno.

Hrvatska
Pošto nema direktne avionske linije iz Beograda za Istru, turisti uglavnom kao alternativu koriste autobus koji u oba smera košta oko 90 evra. Hrvatsko primorje svakako treba videti pa se može reći da u Dalmaciji rentakar sa domaćim tablicama igra dvostruko značajnu ulogu. Dan vožnje u iznajmljenom Fordu Ka košta 26 evra, dok za FIAT Punto treba odvojiti 32 evra.

Grčka
Put kolima od Beograda do ulaska u Grčku traje najmanje šest sati. Primera radi, vožnja automobilom do ostrva Zakintos traje skoro 15 sati pa gruba kalkulacija pokazuje da je za odlazak i povratak u Beograd sa ovog letovališta potrebno oko 240 evra. Ljubitelji automobila ili turisti avanturističkog duha na ovom ostrvu svoju potrebu mogu zadovoljiti iznajmljivanjem automobila čija se cena sa svim naknadama i taksama kreće između 35 evra za Citroen C1 do 69 evra dnevno za Mercedes A klase. Ipak, najpopularniji vid prevoza u celoj Grčkoj su skuteri koji se mogu iznajmiti i za svega 10 evra dnevno.

Bugarska
Vozačima se preporučuje odlazak kolima na letovanje kod istočnog suseda, a troškovi vožnje do Burgasa ili Varne nisu veći od 75 evra u jednom smeru. Turistički atraktivna bugarska obala Crnog mora može se obići i iznajmljenim, primera radi, Renault Cliom koji košta 50 evra dnevno. Inače cena rent-a-cara je između 50 i 70 evra za jedan dan.

Španija
Vožnja kolima ili autobusom oko 2.000 kilometara do Pirinejskog poluostrva predstavlja više ispit izdržljivosti nego racionalan turistički poduhvat. Avion do najpoznatijeg španskog letovališta - Palma de Majorke košta oko 430 evra u oba smera. Zanimljivo je da na ovom ostrvu najjeftiniji rent-a-car, od 10. do 20. septembra, košta 16 evra dnevno i to za Ford Ka. Iznajmljivanje FIAT Pande staje 19 evra, a Toyote Yaris 20 evra. Ljubitelji snažnijih automobila mogu uzeti BMW 1 za oko 45 evra po danu.

Italija
Ukoliko je 280 evra previše za put avionom od Beograda do Riminija, moguće je kilometražu od oko 1.000 kilometara preći kolima uz troškove goriva i putarine od 150 evra u jednom pravcu. Kada je reč o rent-a-caru, u ovom mondenskom letovalištu automobili se mogu iznajmiti po ceni od 50 pa sve do 200 evra za jedan dan.

Turska
Putovanje autobusom ili automobilom od Beograda do Turske traje jedan dan. Cena rent-a-cara je između 30 i 90 evra. Za jedan dan sedenja za, recimo, volanom Ford Focus, potrebno je izdvojiti oko 40 evra. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Lexus LF-A

Pogledajte sta je Lexus spremio za novi model LF-A...

Prodor Daimler-a - Battery Technology

Daimler AG je ostvario presudan prodor u oblasti tehnologije baterija. Automobiski proizvodjac iz Stutgarta je prvi proizvod...

Auto trke na aerodromu u Batajnici

Prvenstvo Srbije u kružnim trkamana održano na aerodromu "Batajnica" u subotu 24. i nedelju 25. septembra 2011....