Početna » Fun » Vikend automobil »

"Volt" - "Zeleni automobil godine"

 
Detalji

Chevrolet "Volt" izabran za "Zeleni automobil godine"

 
 

Ova nagrada, kao i ostale koje su joj prethodile, potvrda je truda koji je razvojni tim uložio u stvaranje ovog automobila s potencijalom da promeni svet ličnog prevoza.

U Evropu dolazi u novembru 2011. ...
New York – Chevrolet Volt proglašen je svetskim zelenim automobilom za 2011. osvojivši titulu „2011 World Green Car of the Year“ na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku.

„Izbor Volta za Zeleni automobil godine dodatni je dokaz kvaliteta štedljivih tehnologija koje Chevrolet sada nudi u celom svetu“, rekao je Rick Scheidt, potpredsednik Chevrolet marketinga.

„Ova nagrada, kao i ostale koje su joj prethodile, potvrda je truda koji je razvojni tim uložio u stvaranje ovog automobila s potencijalom da promeni svet ličnog prevoza.“

Chevrolet Volt je bio u konkurenciji od dvanaest ukupno prijavljenih novih vozila iz celog sveta.

Izbor je onda smanjen na deset modela, a na kraju na troje finalista: BMW 320d Efficient Dynamics Edition, Chevrolet Volt i Nissan Leaf.

Kako bi uopšte mogli da osvoje titulu Svetskog automobila godine u određenoj kategoriji, kandidati moraju da ispune kriterijum dostupnosti za kupovinu na najmanje dva kontinenta u razdoblju od 1. januara 2010. do 30. maja 2011.

Chevrolet Volt će moći da učestvuje u izboru najboljeg automobila na svetu za 2012. jer će krajem ove godine biti u prodaji u Evropi i Aziji.

Naslov Zeleni automobil godine je poslednja u nizu velikih nagrada koje je osvojio Volt. Ranije je poneo sledeće titule:
• Motor Trend, Automobil godine - 2011.
• Green Car Journal, Zeleni automobil godine - 2011.
• Car and Driver, 10 najboljih u 2011.
• Ward's AutoWorld, 10 najboljih motora u 2011.
• AUTOMOBILE Magazine, Automobil godine - 2011.
• Revolucionarna tehnologija 2010. godine koju dodeljuje Popular Mechanics

Evropski kupci moći će da vide nagrađivani Volt u odabranim Chevrolet prodajnim salonima od novembra 2011. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Jaguar" made in China

"Jaguar" će početi da sklapa svoje automobile u Kini u naredne dve godine, saopštili su zvaničnici ove britanske firme....

Zeleni Chevrolet Aveo

Aveov 1.3-litarski turbo dizel motor prvi je dizel agregat kojim je u Evropi opremljen jedan mali Chevroletov automobil....

Doček Nove 2016.

Jahting Klub Kej Vas poziva da zajedno uplovite u 2016. godinu i da na jedinstven i nezaboravan način...