Početna » Fun » Vikend automobil »

Repriza Ženevskog salona automobila

 
Detalji

Posetioce 49. beogradskog salona automobila i 6. međunarodnog sajma motocikala „Motopešn“ čeka 85 premijera, 58 noviteta, 37 brendova i 20 top premijera!

 
 

Vrele premijere sa sajma u Švajcarskoj stižu na Salon u Beogradu, koji će se održati od 25. marta do 3. aprila.

Ženeva se seli u Beograd!
Posetioce 49. beogradskog salona automobila i 6. međunarodnog sajma motocikala „Motopešn“ čeka 85 premijera, 58 noviteta, 37 brendova i 20 top premijera!

Vrele premijere sa Ženevskog salona stižu odmah u Beograd. Pomenimo novi „sitroen C4“ i DS4, „audi A6“, restilizovane „opele“ - „antaru“ i „korsu“, „ševrolet kaptivu“... Tu je i kineska limuzina G5, zatim „hjundai elantra“, „ford fokus“, „kija prosid“, „pežo 508“... „Micubiši“ dovozi elektromobil nazvan „i-MiEV“.

Hale se otvaraju u petak 25. marta, dok se manifestacija završava 3. aprila. Na površini od 35.000 kvadrata predstaviće se oko 450 proizvođača, uvoznika i distributera svih automobilskih brendova koji posluju na našem tržištu. Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Parking se plaća 100 dinara na sat. Celodnevna parking ulaznica je 600 dinara.

„Femili dej“ 31. marta je dan kada cela porodica može da provede dan na sajmu, i to za samo 500 dinara.


* Opel korsa
Restilizovana „opel korsa“ ima dinamičniji prednji deo, po ugledu na nove „opele“. Korak napred je u enterijeru. Materijali su kvalitetniji i stilizovaniji. Cena u Srbiji je veoma konkurentnih 8.699 evra. Spremna je eko-fleks verzija sa start-stop sistemom.


* Kruz hečbek
Osvajač riznice nagrada stiže u hečbek verziji. Adut „kruza“ je odličan odnos cena - kvalitet. U prtljažnik staje 400 litara. Stiže s oreolom Autobest 2010. Prodaja hečbeka počinje sredinom godine.


* Suzuki kizaši
Nešto potpuno novo.
„Kizaši“ ima „samurajski“ opasan dizajn, i to nije slučajno jer ima snažne agregate. Zasad se nudi sa automatskim menjačem. Ima 178 konjskih snaga, do 100 km/h stiže za 8,5 sekundi, a cena bogato opremljenog modela je oko 28.000 evra.


* Folksvagen pasat
Prednja maska novog „pasata“ je prepoznatljiva sa „golfa“ i „pola“, dok je kraj sličan „fetonu“. Fabrika obećava još komfora, napredne sisteme i ekološku, ali moćnu motorizaciju. Osnovni model 1,4 TSI sa 122 KS košta 21.265 evra.
Novi „pasat“ prvi put u klasu donosi sistem za detekciju umora kod vozača u paketu „komfort lajn“. Dizeli imaju 105 KS, 140 KS i 170 KS, a benzinci 122 KS, 160 KS, 211 KS.


* Sitroen C4
Sličan prethodniku, ali gabaritniji u svim smerovima. To je donelo prtljažnik od čak 408 litara. Dugačak je 4,33 m (+ 5 cm u odnosu na prethodnika), 1,79 m je širok (+ 2 cm) i 1,49 m visok (+ 3 cm). Karoserija je oštrija i smirenija. Uvedene su brojne novine - sistem za nadgledanje mrtvog ugla, limitator brzine i inovativni „Sitroen i-tač“, sistem hitnog poziva i asistencije.


* Hjundai elantra
„Elantra“ ima šestostepeni menjač, što je čini istinskom limuzinom za međugradske destinacije. Peta generacija predstavljena je prošle godine, ali tek sada stiže u Evropu. Benzinac 1,6 od 140 treba da troši oko šest litara.


* Audi A6
Dizajn kombinuje modele A7 i A8. Dimenzije su gotovo iste, ali je doza elegancije znatno jača. Pokreću ga dva benzinca i tri dizelaša - od 177 do 300 KS. U ponudi je verzija sa hibridnim pogonom.


* Reno latitjud
Stiže nova francuska limuzina, dugačka 4,89 m. Kabina odiše elegancijom, a napredni sistemi vozaču obezbeđuju komfor.


* PEŽO 508
Velika vrata otvara „pežo 508“ mirnijim i kockastijim dizajnom. Treba da zameni 407, ali i 607. Dugačak je 479 cm, što je 10 cm više od modela 407. „Pežo“ uvodi start-stop sistem, osnovni benzinac biće 1,6 l, a tu su i 1,6 i 2,0 HDI dizelaši. Novitet je i hibrid od 200 KS i s pogonom na svim točkovima. Prodaja se očekuje na proleće.


* Ford fokus
Prodavaće se na globalnom tržištu u vizuelno istim verzijama! Šmek dizajnu donosi zadnji deo, sličan „fijesti“. Ima čak devet agregata, a svi su zapremine 1,6 ili 2,0 litara.


* SAT poklanja „daster“
Povodom 20-godišnje uspešne saradnje, medijski partner sajma „SAT medija grup“ pripremio je čak 11.000 poklona! Najvrednija nagrada je „dačija daster“, koju će osvojiti najveštiji vozač koji istovremeno najviše zna o bezbednosti u saobraćaju, a ima kupljenu ulaznicu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

61. Međunarodni sajam tehnike

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industri...

49. Međunarodni salon automobila

Brojke koje će obeležiti 49. međunarodni salon automobila i 6. međunarodni sajam motocikala i bicikala MOTOPASSION, dovol...

AKSA novobeogradski porodični dani

Prvi porodični sajam pod nazivom AKSA novobeogradski porodični dani svečano je otvoren u subotu 14. maja na platou ispred ...