Početna » Fun » Vikend automobil »

Loeb i Citroen i dalje vladaju

 
Detalji

Sa deset pobeda na trinaest ovogodišnjih WRC takmičenja, Citroën Racing iza sebe ima najbolju sezonu otkada se takmiči u Svetskom reli šampionatu.

 
 

Sa deset pobeda na trinaest ovogodišnjih WRC takmičenja, Citroën Racing iza sebe ima najbolju sezonu otkada se takmiči u Svetskom reli šampionatu.

Sedmostruki i aktuelni reli šampion sveta, Sebastien Loeb, zabeležio je 36. pobedu u modelu C4 WRC, na 56 realizovanihz relija u Svetskom reli šampionatu, i tako od C4 WRC napravio legendu.
I ove godine, učinak je maksimalan - Citroën reli tim uspeo je da zabeleži šestu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora, a Sebastien Loeb je u automobilu C4 WRC stigao do svoje sedme titule šampiona sveta, vinuvši se u visine, koje su teško dostižne. Sličan uspeh nije zabeležio niko u istoriji reli sporta.

Sedmostruki i aktuelni reli šampion sveta, Sebastien Loeb, zabeležio je 36. pobedu u modelu C4 WRC, na 56 realizovanihz relija u Svetskom reli šampionatu, i tako od C4 WRC napravio legendu. Duo Sebastien Loeb - Daniel Elena, iza sebe imaju još jednu uspešnu sezonu - na svakom reliju su prosečno zabeležili 21 bod, što je rezultat za svaki respekt. Zanimljiva činjenica je da Loeb u automobilu Citroën C4 WRC na asflatnu nije poražen od 2007. godine. Francuz je uspeo da pobedi na čak 15 asfaltnih relija u poslednje četiri godine.

"U Citroën-u C4 WRC doživeli smo mnogo lepih i srećnih momenata na svim vrstama podloge. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo pobedili na petnaest asfaltnih relija tokom poslednje četiri godine. Automobil je tokom cele sezone, odlično funkcionisao." - istakao je Loeb.

Olivier Quesnell, glavni menadžer Citroën Racing: "Imali smo fantastičnu sezonu, sa besprekornim nastupima Sebastiena Loeba, koji je na svim takmičenjima stigao do cilja, bez upotrebe SuperRally pravila. Sebastien Ogier, takođe je imao dobre rezultate, zabeleživši i dve pobede. U ovoj sezoni smo imali dva cilja - da nastavimo pobednički niz s automobilom C4 WRC, ali i pripremimo budućnost za dolazeći model DS3 WRC. Već u Švedskoj ćemo videti da li smo uradili dobar posao. Radujem se sezoni 2011."

Podsetimo, za nekoliko meseci startuje nova era u Svetskom reli šampionatu, najviše zahvaljujući uvođenju nove specifikacije WRC automobila, koje pokreće turbo-benzinski agregat zapremine 1.6 litra. Citroën C4 WRC odlazi u zasluženu "penziju", a svetlost dana ugledao je reli automobil nove generacije, Citroën DS3 WRC. Prvi vozač tima Citroën u sezoni 2011 biće Sebastien Loeb, a u drugom DS3 WRC nastupaće Sebastien Ogier. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zdravo za svako doba

Akcija je održana u beogradskom Kultura baru gde su vrhunski bartenderi pravili koktele od svežeg voća i povrća....

Svetski dan džeza

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik....

Yaris R1A – Toyotin povratak u reli!

Toyota Motorsport GmbH (TMG) najavljuje povratak u Rally svojim YARIS R1A , koji će javnosti po prvi put predstaviti na A...