Početna » Fun » Vikend automobil »

Loeb i Citroen i dalje vladaju

 
Detalji

Sa deset pobeda na trinaest ovogodišnjih WRC takmičenja, Citroën Racing iza sebe ima najbolju sezonu otkada se takmiči u Svetskom reli šampionatu.

 
 

Sa deset pobeda na trinaest ovogodišnjih WRC takmičenja, Citroën Racing iza sebe ima najbolju sezonu otkada se takmiči u Svetskom reli šampionatu.

Sedmostruki i aktuelni reli šampion sveta, Sebastien Loeb, zabeležio je 36. pobedu u modelu C4 WRC, na 56 realizovanihz relija u Svetskom reli šampionatu, i tako od C4 WRC napravio legendu.
I ove godine, učinak je maksimalan - Citroën reli tim uspeo je da zabeleži šestu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora, a Sebastien Loeb je u automobilu C4 WRC stigao do svoje sedme titule šampiona sveta, vinuvši se u visine, koje su teško dostižne. Sličan uspeh nije zabeležio niko u istoriji reli sporta.

Sedmostruki i aktuelni reli šampion sveta, Sebastien Loeb, zabeležio je 36. pobedu u modelu C4 WRC, na 56 realizovanihz relija u Svetskom reli šampionatu, i tako od C4 WRC napravio legendu. Duo Sebastien Loeb - Daniel Elena, iza sebe imaju još jednu uspešnu sezonu - na svakom reliju su prosečno zabeležili 21 bod, što je rezultat za svaki respekt. Zanimljiva činjenica je da Loeb u automobilu Citroën C4 WRC na asflatnu nije poražen od 2007. godine. Francuz je uspeo da pobedi na čak 15 asfaltnih relija u poslednje četiri godine.

"U Citroën-u C4 WRC doživeli smo mnogo lepih i srećnih momenata na svim vrstama podloge. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo pobedili na petnaest asfaltnih relija tokom poslednje četiri godine. Automobil je tokom cele sezone, odlično funkcionisao." - istakao je Loeb.

Olivier Quesnell, glavni menadžer Citroën Racing: "Imali smo fantastičnu sezonu, sa besprekornim nastupima Sebastiena Loeba, koji je na svim takmičenjima stigao do cilja, bez upotrebe SuperRally pravila. Sebastien Ogier, takođe je imao dobre rezultate, zabeleživši i dve pobede. U ovoj sezoni smo imali dva cilja - da nastavimo pobednički niz s automobilom C4 WRC, ali i pripremimo budućnost za dolazeći model DS3 WRC. Već u Švedskoj ćemo videti da li smo uradili dobar posao. Radujem se sezoni 2011."

Podsetimo, za nekoliko meseci startuje nova era u Svetskom reli šampionatu, najviše zahvaljujući uvođenju nove specifikacije WRC automobila, koje pokreće turbo-benzinski agregat zapremine 1.6 litra. Citroën C4 WRC odlazi u zasluženu "penziju", a svetlost dana ugledao je reli automobil nove generacije, Citroën DS3 WRC. Prvi vozač tima Citroën u sezoni 2011 biće Sebastien Loeb, a u drugom DS3 WRC nastupaće Sebastien Ogier. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Budi i Ti kao Sebastian Loeb - Vozi C4

Danas je u prostorijama "Vitro group" u Radničkoj 22 na Adi održana konferencija za štampu povodim nove prodajne akcije "B...

Automobil godine 2011. (AANS)

Eminentni žiri Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije (AANS) uručio je nagradu AUTOMOBIL GODINE 2011 ovogodišnjem pobed...

Jesenja akcija za C4

Došla je jesen, a Vitro Group ispunjava letos dato obećanje. Najavljene cene koje nikog neće ostaviti ravnodušnim, zaista...