Početna » Fun » Vikend automobil »

Chevrolet Volt - Motor Trend 2011

 
Detalji

Chevrolet Volt predstavljen kao Automobil godine za 2011. godinu od strane Motor Trend magazina.

 
 

Chevrolet Volt predstavljen kao Automobil godine za 2011. godinu od strane Motor Trend magazina.

Očekivali smo naučni eksperiment, ali ovo je svemirska trka!
Motor Trend magazin, jedan od glavnih svetskih autoriteta kada je automobilska industrija u pitanju, danas je imenovao Chevrolet Volt dobitnikom nagrade Motor Trend Automobil godine 2011.

"Očekivali smo naučni eksperiment, ali ovo je svemirska trka", napisao je urednik Motor Trend magazina u januarskom izdanju. "Volt ispunjava obećanje o konceptu vozila kakvo je prvobitno navedeno od strane GM-a, kombinujući glatku, tihu, efikasnu sposobnost i nisku emisiju štetnih gasova električnog motora sa opsegom i fleksibilnošću motora sa unutrašnjim zagrevanjem. Ovo je potpuno funkcionalan kompaktni automobil bez kompromisa koji klijentima nudi realne pogodnosti u pogledu nižih troškova".

Mnogi od tih benefita postoje zahvaljujući Voltovom inovativnom pogonskom sistemu. Kao prvo na svetu električno vozilo sa produženim dejstvom, Chevrolet Volt ima ukupan opseg vožnje od oko 560 km. Tokom prvih 40 do 80 km, Volt vozi bez emisije izduvnih gasova koristeći električnu energiju spremljenu u njen litijumsko-jonski akumulator od 16 kWh. Kada se akumulator Volta istroši, motor/generator na gas besprekorno funkcioniše kako bi produžiovožnju za više od 500 km sa punim rezervoarom.

Nagrada za Motor Trend Automobil godine je predata g-dinu Tomu Stivensu, potpredsedniku sektora globalnih operacija u GM-u, u aerotunelu General Motorsa u Vorenu, u Mičigenu.

Inženjeri aerodinamike u ovoj ustanovi su pomogli u razvoju jednako revolucionarnog dizajna: sa koeficijentom otpora od .28, Volt je takođe najaerodinamičniji sedan u istoriji Chevrolet-a. Spuštanje koeficijenta otpora podiže efikasnost vozila, jer se manje energije koristi da se prevaziđe pritisak vazduha. Na primer, aerodinamika dodaje do 13 km kod električne vožnje, i oko 60 km kod produženog dejstva.

"Chevrolet je zaista počastvovan što je osvojio jednu od najpoželjnijih svetskih nagrada u auto-industriji," rekao je Stivens. "Voltov tim je radio u vanrednim okolnostima kako bi napravili ovo inovativno vozilo". 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Automobili na vodonik posle 2020.

Honda će početi da nudi na lizing te automobile sa električnim motorom koji će se napajati sistemom „gorive ćelije” ...

Amerikanci poludeli za "voltom"

"Dženeral motors" je najavio da će zbog neočekivano velikog interesovanja potencijalnih kupaca povećati proizvodnju svog ...

Najbolji enterijer automobila

Wards Auto je objavio rezultate godišnjeg izbora za najbolji enterijer automobila....