Početna » Fun » Vikend automobil »

Opel Ampera

 
Opel Ampera
Vikend automobil | dodato 12.11.2010.
Detalji

Vožnja na električni pogon više nije deo budućnosti: Od danas, Opel će početi sa primanjem porudžbina za 2011 Amperu, prvo električno vozilo u Evropi koje ima i mogućnost produženog dometa.

 
 

Vožnja na električni pogon više nije deo budućnosti: Od danas, Opel će početi sa primanjem porudžbina za 2011 Amperu, prvo električno vozilo u Evropi koje ima i mogućnost produženog dometa.

Vožnja na električni pogon je najbolja opcija kako bi se ograničila emisija štetnih gasova i smanjila zavisnost automobila na benzin.
Vožnja na električni pogon je najbolja opcija kako bi se ograničila emisija štetnih gasova i smanjila zavisnost automobila na benzin. Ukoliko se pretenduje da električni automobili u velikoj meri utiču na očuvanje životne sredine, oni moraju biti ujedno i dobrog izgleda kako bi se svideli širokom auditorijumu potencijalnih kupaca.

To uključuje i ljude koje koriste automobil za neke druge svrhe osim odlaska i dolaska na posao. Ovaj ambiciozni cilj je sada postao moguć – sa revolucionarnim modelom Ampere.

Veliki broj vozača će veoma lako prepoznati i prihvatiti Amperu kao automobil sa električnim pogonom. To je pre svega zbog toga što osim moćne 16kWh litijum-jonske baterije, Ampera poseduje i jedinstven električni pogonski sistem koji produžava njen domet.

Inovativna Ampera osim što pruža vrhunske prednosti električnog pogona, poseduje i druge karakteristike kao što su nulta emisija izduvnih gasova i dinamična vožnja. Ampera nije doživela kompromise zbog uoubičajnih nedostatka kao što su kratak domet ili dug period punjenja glomazne baterije kada ste osuđeni da ne koristite vaše vozilo.

Ova prednost Ampere je pozicionirala ovaj električni automobil sa petoro vrata i četiri sedišta na prvo mesto u Evropi, omogućivši vozačima slobodu da krenu u vožnju kada god i gde god požele bez brige da će se njihova baterija isprazniti na putu.

Preporučena cena od strane proizvođača za ovaj automobil kreće se od 42.900 eura, što uključuje i PDV. Prema tome neto cena je 36.050 eura. Pošto će se nivoi opreme razlikovati od tržišta do tržišta, cene u svakoj zemlji će varirati.

Drugi proizvođači električnih automobila pretenduju da podele svoju cenovnu ponudu u dva dela: osnovnu cenu vozila i lizing cenu za baterijsku opremu.

Ovo utiče na to da cena izgleda primamljivije jer iznos lizinga baterije nije naglašen. Međutim, plaćanje iznajmljivanja baterije na mesečnom nivou nekoliko godina na kraju u ukupnom zbiru je otprilike isto kao da ste kupili odjednom i automobil i bateriju.

Opelova cenovna politika eliminiše mogućnost zabune tako što se u ponudi predstavlja celokupna cena (i automobila i baterije). Opelse takođe posvetio istraživanju načina plaćanja koji odgovaraju potencijalnim kupcima kao i lizing mogućnosti za Amperu.

"Ampera definiše novu eru e-mobilnosti. Nijedan drugi električni automobil ne pruža toliku slobodu prevoza kao što to pruža Opel Ampera" rekao je Alan Vizer, podpredsednik sektora Prodaje, Marketinga i Postprodaje u Opelu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Provera antikorozivne zaštite

Beoauto, ovlašćeni prodavac i serviser Opel i Chevrolet vozila s pedesetogodišnjim iskustvom, pripremio je posebnu ponudu ...

Opel Crossland X - ekoloski automobil 2018. godine

Opel Crossland X B1.6DT Ecoflex MT5 poneo je titulu EKO automobil godine u Srbiji za 2018. godinu......

Interaktivni vodič

Pametni telefon skenira podatke o vozilu i povezuje se sa vlasnikovim priručnikom....