Početna » Fun » Vikend automobil »

Volvo S60 potvrdio bezbednost

 
Detalji

Nepunih mesec dana nakon što je zvanično stigao u prodajni salon uvoznika i servisera – beogradskog Grand Motorsa, novi Volvo S60 je 12. oktobra bio na prvom test danu, koji je organizovan na katrodromu na Adi Huji u Beogradu.

 
 

Nepunih mesec dana nakon što je zvanično stigao u prodajni salon uvoznika i servisera – beogradskog Grand Motorsa, novi Volvo S60 je 12. oktobra bio na prvom test danu, koji je organizovan na katrodromu na Adi Huji u Beogradu.

Najviše interesovanja novinari, sadašnji i nekadašnji vlasnici [b]Volvo automobila[/b] su pokazali za funkcionisanje elektronskih sistema "siti sejfti" (City Safety) i "pedestrian detekšn" (Pedestrian Detection).
Svi oni su imali mogućnosti da se bliže upoznaju sa trenutno najatraktivnijim modelom u Volvoovom programu, ali i da se na poligonu uvere u pouzdanost i delotvornost nekih elektronskih bezbednosnih sistema koji se prvi put pojavljuju u ovom automobilu.

Najviše interesovanja novinari, sadašnji i nekadašnji vlasnici Volvo automobila su pokazali za funkcionisanje elektronskih sistema "siti sejfti" (City Safety) i "pedestrian detekšn" (Pedestrian Detection). Prvi pomaže u izbegavanju ili ublažavanju sudara pri nižim brzinama, kako kako bi se minimalizovale ozlede i šteta.

Ukoliko vozilo koje je ispred naglo zakoči, a City Safety "oseti" da je sudar verovatan, on će pripremiti kočnice kako bi pomogao vozaču da izbegne nezgodu. Medutim, ukoliko sistem "prepozna" da je sudar neizbežan, automatski će zakočiti automobil.

City Safety je aktivan pri brzinama do 30 km/h. Ako je razlika u brzini između dva vozila ispod 15 km/h sistem može da pomogne vozaču da u potpunosti izbegne sudar. Ugrađuje se kao deo opreme u osnovnoj, Base verziji.

Drugi sistem iz paketa podrške vozaču jedinstven je na serijskim automobilima: otkriva vozila i pešake i automatski koči. Radar i kamera kontinuirano nadgledaju put ispred vozila. U slučaju opasnosti vozač je upozoren preko zvučnog i video signala. Ukoliko vozač ne reaguje, sistem aktivira kočnice uz punu moć kočenja. Pedesetrian Detection može da u celosti pomogne prilikom izbegavanja udarca ukoliko je relativna razlika u brzini manja od 35 km/h. Isporučuje se uz doplatu.

Novi Volvo S60 sa Base paketom opreme, četvorocilindričnim benzinskim motorom od 1,6 litara (150 KS) i ručnim šestostepenim menjačem, na našem tržištu "startuje" sa cenom od 28.490 evra, u dinarskoj protivvrednosti. U ovu cenu su uključeni carina, transportni troškovi i PDV. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Jagermeister VIP party - La Folie

Velikom letnjom VIP Jägermeister žurkom, održanom u beogradskom klubu La Folie, najavljeno je još jedno nezaboravno leto ...

Fromages et cie

"Fromages et cie" u prevodu "Sir i kompanija" je interesantan restoran brze hrane jedinstven u Srbiji. Otvoren je u martu 201...

Izložba kostima - "Karmen"

Institut Servantes, u saradnji sa Akademijom lepih umetnosti, predstaviće scenske i savremene kostime "Karmen" u sredu u gal...