Početna » Fun » Vikend automobil »

BMW: Druga generacija modela X3

 
 
 

Osveženi model X3 BMW će predstaviti na Salonu automobila u Parizu, a prodaja bi trebalo da počne krajem godine.

Novi X3 je značajno veći od prethodnika - duži za 83, širi za 28 i viši za 11 milimetara, a odstojanje od tla veće je za 12 milimetara.
Model X3 koji je od lansiranja prodat u više od 600.000 primeraka sada je osvežen i jednostavnijeg dizajna nego ranije, komforniji i štedljiviji.

Novi X3 je značajno veći od prethodnika - duži za 83, širi za 28 i viši za 11 milimetara, a odstojanje od tla veće je za 12 milimetara.

Zapremina gepeka se sa osnovnih 550 litara preklapanjem sedišta može povećati na čitavih 1.600.

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=d5dwt1g7ZxM&feature=player_embedded

Model X3 dolazi u dve verzije: kao dvolitarski dizelaš od 184 konjske snage, i trolitarski benzinac od 306 konja, a obe varijante imaju pogon na sva četiri točka.

Slabiji model ima šestostepeni ručni menjač i do stotke stiže za 8,5 sekundi, dok jača verzija dolazi sa osmostepenim automatskim prenosom a do 100 kilometara na sat ubrzava za 5,7 sekundi.

"Start-stop" funkcija je standardna za obe verzije, a prema podacima iz kompanije BMW X3 troši 8,8 litara na 100 kilometara.Pogledaj i:

bmw

,

bmw x3 2011

,

dzip

,

automobili

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dražava subvencioniše hibride

Automobili na hibridni pogon marki "tojota" (Toyota) i "leksus" (Lexus) do 31. decembra će moči da se kupe sa dodatnih 100....

Vozači pazite - snima se

Na 14 mesta u Beogradu elektronsko registrovanje saobraćajnih prekršaja kao što su prolazak vozilom kroz crveno svetlo na ...

"Tojota" priznaje grešku, plaća kaznu!

"Tojota" je spremna je da plati kaznu od 16,4 miliona dolara, koju je odredila američka kancelarija za bezbednost....