Početna » Fun » Vikend automobil »

Evrodizel na "Petrol" pumpama

 
Detalji

Ključna karakteristika novog evrodizela prilagođena su zahtevima korisnika - povećanju efikasnosti i zaštite motora.

 
 

Grupa "Petrol" počela je od četvrtka da na svojim benzinskim stanicama u Srbiji distribuira novu generaciju pogonskog goriva - evrodizel.

Cestitamo!
Grupa "Petrol" počela je od četvrtka da na svojim benzinskim stanicama u Srbiji distribuira novu generaciju pogonskog goriva - evrodizel, koje ispunjava standard EURO 5 emisijske norme propisane od strane Evropske unije.

Ključne karakteristike novog evrodizela prilagođene su zahtevima korisnika - povećanju efikasnosti i zaštite motora, smanjenju emisije štetnih gasova i dugoročnom korišćenju motora uz manju potrošnju i poboljšanu ekonomiju vožnje.

U saopštenju te grupe, navodi se da će se novo gorivo u Srbiji prodavati po nepromenjenoj ceni, uz napomenu da je poslednja generacija evrodizela u potpunosti kompatibilna sa dosadašnjim "Petrolovim" kao i evrodizelom ostalih dobavljača na tržištu.

Razvoj nove generacije evrodizela rezultat je saradnje sa korporacijom "Afton Chemical" iz Velike Britanije, koja je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Audi A1" od 15.800 evra

Nemački "Audi", koji je početkom ove nedelje zvanično krenuo sa proizvodnjom najmanjeg novog modela "audi A1" u fabrici u ...

STIG je Ben Kolins

Britanski sud odbio da se zabrani objavljivanja identiteta misterioznog vozača u belom kombinezonu....

Koncert Iranskkog orkestra "Ava"

Iranski orkestar "Ava" nastupiće u četvrtak, 13. februara u Beogradu na Visokoj turističkoj školi (VTŠ) sa programom tra...