Početna » Fun » Vikend automobil »

"Audi A1" od 15.800 evra

 
Detalji

"Audi A1" je skuplji od drugih vozila istog tipa, što se najbolje vidi na primeru glavnog konkurenta "bmw mini", čija je početna cena 13.000 evra.

 
 

Nemački "Audi", koji je početkom ove nedelje zvanično krenuo sa proizvodnjom najmanjeg novog modela "audi A1" u fabrici u Briselu.

Pazi ovaj Audi, moze da ti naudi
saopštio je da će do kraja godine montirati 50.000 vozila, a da ce u 2012. premašti 100.000 komada.

Novi "audi A1" pripada klasi super-mini vozila koga je "Audi", koji posluje u okviru "Folksvagena", prvi put pokazao na Sajmu automobila u Ženevi ove godine.

Prodaja inicijalne vezije sa troje vrata počeće, kako je najavljeno, ovog leta. Model sa petoro vrata A1 "sportbek" biće lansiran nešto kasnije.

Automobil A1, koji će se nadmetati na tržištu sa vozilima "mini" i "alfa-romeo", a proizvodiće se u "Audijevoj" fabrici Vorst, u blizini Brisela.

Sa traka cće dnevno silaziti oko 500 vozila. Model A1 koristi platformu "Folksvagen grupe" PQ25, istu kao i "Seatov" model "ibica Mk4" i "folksvagen polo Mk5".

Manuelni menjač je standard na svim motorima koji imaju "start-stop" sistem i mogućnost kontrole potrošnje goriva.

Cena se kreće od 15.800 do 19.900 evra i nešto je veća od konkurentskih vozila istih karakteristika.
Osnovna verzija sa motorom od 1,2 litara TFSI benzinac, sa 86 konjskih snaga, koštaće 15.800 evra, model TDI sa 1,6 litarskim dizel motorm i 105 konjskih snaga prodavaće se za 18.800 evra, a verzija sa zapreminom motora od 1,4 litara i 122 konjske snage biche 19.900 evra.

"Audi A1" je skuplji od drugih vozila istog tipa, što se najbolje vidi na primeru glavnog konkurenta "bmw mini", čija je početna cena 13.000 evra, skoro 2.000 manja od bazne verzije A1.

LINK:
http://www.youtube.com/watch?v=cRYaKt8xulM&feature=player_embedded

(Turbo) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Boja treba da odgovara klasi automobila

Ako planirate da farbanjem osvežite automobil ovog proleća, imajte na umu da je važno da boja odgovara klasi kojoj model p...

Bondov "Aston martin"

"Aston martin DB5" kojim je upravljao Šon Koneri u filmovima "Goldfinger" i "Operacija grom" biće ponuđen na aukciji u okt...

Sremski Karlovci

Kada jednom dođete u Sremske Karlovce, prelepi gradić na desnoj obali Dunava, zasigurno ćete poželeti da se opet vratite....