Početna » Fun » Vikend automobil »

Prva električna "zastava 10"

 
Detalji

Tim eksperata "Zastave" radi i na konverziji dizel motora za autobuse na zemni i tečni gas.

 
 

Prvi automobil na električni pogon, koji je napravljen na platformi automobila "zastava 10", registrovan je u Kragujevcu.

Zunto je Punto!
Prvi elektromobil registrovan je za javni saobraćaj u Kragujevcu. Može da razvije brzinu do 120 kilometara na sat, a sa jednim punjenjem akumulatora može da pređe 100 kilometara.

Tim eksperata "Zastave", koji je izvršio konverziju automobila sa benzinskim agregatom na elektro pogon, saopštio je da je registracija usledila posle detaljnog ispitivanja prototipa vozila na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu i usaglašavanja potrebnih elemenata sa propisima i izdavanja sertifikata.

To znači, kako je rečeno, da se proizvodnjom elektromobila domaća autoindustrija uključila u razvoj vozila koja će zadovoljiti najstrožije ekološke propise.

Za serijsku proizvodnju potpuno novih elektromobila biće potrebno dosta vremena, ali se do tada, u cilju zaštite životne sredine, može vršiti konverzija automobila na benzinski pogon u elektromobile, kažu u Zastavi.

Elektromobil će posle sveobuhvatnog testiranja u fabričkim uslovima imati pravu proveru tehničkih rešenja i performansi u uslovima javnog saobraćaja. (FoNet) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Chevrolet Cruze finalista za auto godine

The World Car Awards objavila je da je Chevrolet Cruze finalista za prestižnu nagradu najboljeg automobila godine u svetu, a...

Salsa motion weekend 10

Prestižna škola salse, iz Beograda, “Primera” ove godine organizuje jubilarni deseti po redu festival salse......

Oldtajmeri hit u Rusiji

Poslednjih godina u Rusiji je naglo poraslo interesovanje za stare automobile, a njihova restauracija pretvorila se u unosan ...