Početna » Fun » Vikend automobil »

Skupocena kola za Kineze

 
Detalji

Najskuplji automobil košta nešto više od dva miliona juana.

 
 

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Pekingu (Beijing Auto Show), koji je održan od 17. aprila do 2. maja.

Prodato je 40 luksuznih automobila u vrednosoti od preko 16 miliona evra (150 miliona juana), saopštili su organizatori.
Već prvog dana kineske smotre prodat je "bugati vejron 16,4 grand sport" (Bugatti Veyron) za 38 miliona juana. Taj automobil je proizveden u svega 300 primeraka. U Evropi se taj model prodaje za 2,65 miliona evra.

Cena luksuznih automobila na Sajmu u Pekingu kretala se od dva miliona juana pa naviše. Desatak kupljenih skupih luksuznih kola biće dostavljeno kupcima za šest do osam sedmica zbog dorade, kako bi se ispunili svi njihovi zahtevi.

Vrednost prodaje robne marke "Maserati" iznosila je oko 37 miliona juana. Predstavnici te kompanje, kao i "Rols-Rojsa" saopštili su da su u Pekingu obezbedili "velike porudžbine" i da je je dobijena i jedna porudžbina za model "rols-rojs goust" (Rolls-Royce Ghost)

"Porše" koji je predstavio tri nova automobila na Sajmu u Pekingu, prodao je osam kola za tri dana, preneo je specijalizovani internet portal "Autonjuz".

Njegov najskuplji automobil košta nešto više od dva miliona juana.

Direktor kompanije "Bugati" za Kinu, Dženg Šunjing izjavio je da su kineski kupci tog brenda "mnogo mlađi" od onih u drugim zemljama. "Većina kineskih kupaca mlađa je u proseku od 40 godina, što je za oko pet do deset godina manje od prosečnog kupca u zapadnim zemljama", kazao je Dženg. (Tanjug) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Iz prve ruke

Pod sloganom „Iz prve ruke“ ovogodišnji 10. Međunarodni sajam preduzetništa BIZNIS BAZA nastavlja svoju misiju podstic...

Novi "kros golf" iz "VW"

Nakon predstavljanja "golf plusa", "Folksvagen" je rešio da na tržište izbaci i novi "kros golf" koji je baziran na pomenu...

3. Sajam vina

Na Međunarodnom sajmu vina, trećem po redu, više od 100 izlagača iz zemlje i sveta ....