Početna » Fun » Vikend automobil »

Otvoren muzej Pitera Malina

 
Detalji

Od kad je kupio auto 2002, Piter Malin ga je vozio na Gudvord festival brzine.

 
 

Malinov muzej automobila proslavio je veliko otvaranje, a u njemu se može naći preko stotinu retkih francuskih automobila.

Osnivač muzeja je Piter Malin
Malinov muzem automobila proslavio je veliko otvaranje, a osnivač muzeja Piter Malin tvrdi da novi muzej nije posvećen samo automobilima. Prostor površine preko 4.500 kvadratnih metara nalazi se u Oksnardu u Kaliforniji i sazidan je kao omaž art-deko stilu. U njemu se čuvaju i mnoga umetnička dela i nameštaj.

Glavna atrakcija su ipak automobili. Preko stotinu francuskih vozila, sa prestižnim modelima "Bugatija", "Delaža", "Hispano-Suize", "Talbot-Laga" i "Voazona", izloženo je širom ove atraktivne lokacije. Uz obilazak kola iz legendarne kolekcije "Šlumf", možete i da sednete u neki od luksuznih restorana.

Tu je i kolekcija trkačkih automobila, postavljena tako da podseća na trke u Le Manu održane pre Drugog svetskog rata.

U čast otvaranja, "Bugati" je muzeju pozajmio kolekciju prototipa koji su poslužili za razvoj modela "Vejron 16.4", uključujući EB118 koncept iz 1998, EB218 koncept iz 1999, i 18.3 "Kajron" koncept iz iste godine. Prelepi modeli EB 110 SS i sasvim novi "Grand Sport" izloženi su pre svih kako bi dočekali i impresionirali goste.

Možda najviše pažnje privlači "Delahej" iz 1937. godine tipa 145 V12 kupe. Čini se da je tako lep auto predodređen da se u njemu voze krunisane glave, visoki državni zvaničnici i članovi džet-seta, ali zapravo se radi o trkačkom automobilu koji je učestvovao na trci u Le Manu i na Gran priju Nemačke.

Od kad je kupio ovaj auto 2002, Piter Malin ga je vozio na Gudvord festival brzine, kao i na na Pebl Bič trci i na oba je osvojio titulu Najboljeg automobila u klasi. (MONDO) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nova "astra" od 13.990 evra

"Beoauto", ovlašćeni prodavac i serviser "Opel" i "Ševrolet" (Chevrolet) vozila....

Besni "mercedes" na struju

Prototip pokazuje šta možemo da očekujemo od modela "SLS AMG E-Cell" koji u serijsku proizvodnju ulazi 2013. godine....

Projekcija filma "Crveni udar"

U okviru serijala Partizanskog filma Muzej istorije Jugoslavije prikazuje partizanske akcione filmove. ...