Početna » Fun » Vikend automobil »

Partnerstvo Toyote i Mazde

 
Detalji

Kroz ovo partnerstvo, obe kompanije žele da ponude tehnologiju i proizvode koji će biti od izuzetne važnosti za očuvanje životne sredine i dostupni što većem broju korisnika.

 
 

Toyota Motor Corporation (TMC) i Mazda Motor Corporation su potpisali sporazum o korišćenju licence za hibridnu tehnologiju korišćenu kod Tojote Prius.

U skladu sa prioritetima poslovanja vezanim za očuvanje životne sredine, TMC je 1997. godine počela sa prodajom Priusa, najpoznatijeg svetskog hibridnog modela koji se masovno proizvodi.
Mazda planira da u budućnosti kombinuje hibridni sistem sa narednom generacijom SKY motora koji je trenutno u fazi razvoja sa ciljem da razvije novo hibridno vozilo čija bi prodaja u Japanu počela 2013. godine.

U skladu sa prioritetima poslovanja vezanim za očuvanje životne sredine, TMC je [b]1997.[/b] godine počela sa prodajom Priusa, najpoznatijeg svetskog hibridnog modela koji se masovno proizvodi. Od tada, proizvedeno je preko 2,3 miliona ovih vozila koja se isporučuju u preko 70 zemalja sveta.

Sa druge strane, cilj koji Mazda želi da dostigne do 2015. godine, zasnovan na dugoročnoj viziji tehnološkog razvoja u skladu sa održivim Zoom-Zoom konceptom, jeste povećanje ekonomičnosti potrošnje goriva za 30 odsto (u odnosu na 2008. godinu). Kako bi dostigla kombinaciju vrhunskog uživanja u vožnji i usklađenost sa najvišim standardima očuvanja životne sredine i bezbednosti, Mazda implementira novu strategiju koja povezuje ključne elemente vozila – motore, sistem prenosa i smanjenje težine vozila – uz progresivno uvođenje elektronskih sistema kao što su start-stop sitem, kao i novi kočni i hibridni sistemi.

Kroz ovo partnerstvo, obe kompanije žele da ponude tehnologiju i proizvode koji će biti od izuzetne važnosti za očuvanje životne sredine i dostupni što većem broju korisnika. (Vrele gume)Pogledaj i:

toyota

,

mazda

,

tojota

,

prius

,

tmc

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

RAV 4

Toyota je veoma ponosna što je stvorila segment kompaktnih SUV vozila, lansiranjem prvog rekreativnog aktivnog vozila sa pog...

Osvežena "Mazda 6" u Ženevi

Druga generacija "Mazde 6" je posle dve i po godine od premijere u Frankfurtu doživela prvi fejslift....

Toyota je najvredniji auto brend

BrandZ™izveštaj je prvi put objavljen 2006, a tokom ovih osam godina Toyota je šest puta proglašena za najvredniji brend...