Početna » Fun » Vikend automobil »

Opel Insignia: Premijera u Londonu

 
Detalji

Na Britanskom međunarodnom sajmu automobila, koji se održava od 23. jula do 3. avgusta, Opel će, po prvi put, prikazati javnosti i notchback verziju sa 4 vrata i hatchback izvedbu sa 5 vrata svog novog udarnog modela Insignije.

 
 

Dizajneri novog automobila su namerno proizveli slične verzije kako bi očuvali lepotu poslednjeg automobila srednje veličine ovog proizvođača.

Nova Opel Insignia se ističe dizajnom koji ostavlja bez daha: izvedbe tela automobila u oba stila krasi mišićava, ali elegantna silueta sa krovnom linijom kupea.
• Izbor između elegantne i dinamične notchback i hatchback izvedbe
• Uglačano, aerodinamično telo sa koeficijentom otpora od 0,27, vodećom u klasi
• Nova Opel Insignia u notchback i hatchback izvedbi u prodaji u decembru


Rüsselsheim/London. Na Britanskom međunarodnom sajmu automobila, koji se održava od 23. jula do 3. avgusta, Opel će, po prvi put, prikazati javnosti i notchback verziju sa 4 vrata i hatchback izvedbu sa 5 vrata svog novog udarnog modela Insignije.

Nova Opel Insignia se ističe dizajnom koji ostavlja bez daha: izvedbe tela automobila u oba stila krasi mišićava, ali elegantna silueta sa krovnom linijom kupea. Dizajneri novog automobila su namerno proizveli slične verzije kako bi očuvali lepotu poslednjeg automobila srednje veličine ovog proizvođača. Dužina automobila i u notchback i u hatchback izvedbi, od 4.830 mm, i međuosovinsko rastojanje od 2.737 mm ostaju nepromenjeni.

Potrošnja goriva, emisija ugljendioksida i dinamika vožnje uspevaju da iskoriste efikasnost aerodinamike koja je usavršena tokom više od 650 sati rada u vazdušnom tunelu. Kao rezultat, koeficijent otpora od 0,27 vodeći je u klasi.

Ponuda i notchback i hatchback izvedbe na samom početku je naročito važna na tržištima poput Velike Britanije i Francuske, gde sedan izvedbe sa 5 vrata tradicionalno imaju veliko tržišno učešće i u segmentu automobila srednje veličine. Nemački i španski kupci pak, preferiraju notchback sedan izvedbu. Cene za Veliku Britaniju, Irsku, Nemačku, Austriju i Švajcarsku će biti obznanjene 22. jula u Londonu, a automobili će se naći u prodaji u Nemačkoj u decembru. Opel očekuje podjednaku prodaju oba modela.

Od samog početka, Insignia će se isporučivati sa širokim opsegom motora. Biće dostupno 7 motora; svi će biti u skladu sa Euro 5 standardima emisije i isporučivaće se sa šesto-stepenim menjačima. Četiri benzinska motora od 4-cilindarskog od 115 ks do V6 izvedbe sa 260 ks. Tri nove turbo dizel mašine sa direktnim ubrizgavanjem, koje su razvijene ekskluzivno za Insigniju odlikuju se zapreminom od 2 litre i oslobođenom snagom od 110 do 160 ks.

Novoizvedena šasija se može unaprediti ugradnjom inovativnog FlexRide mehatroničkog sistema, kao i sofisticiranim Adaptive 4x4 sistemom. Njegova munjevita raspodela obrtnog momenta na četiri točka, obezbeđuje vrhunsku stabilnost i vuču unapređujući dinamičnost upavljanja.
Pogledaj i:

opel gorivo

,

potrosnja

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima

Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...

Opel najavljuje električni automobil: Ampera-e

Novo Opel električno vozillo će srušiti barijere mobilnosti automobila na elektro-
pogon....

Opel ADAM ROCKS S

Mali sportski krosover, 110 kW/150 ks, od 0 to 100 km/h za 8,5 sekundi, maksimalna brzina 210 km/h......