Početna » Fun » Vikend automobil »

OPEL predstavio podmlađenu gamu LKV

 
Detalji

OPEL SRBIJA

www.opel.rs

 
Opel MovanoOpel VivaroOpel VivaroOpel ComboOpel Combo
 

Kompanija Opel Srbija predstavila je po prvi put podmlađenu gamu lakih komercijalnih(LKV) vozila.

Opel Vivaro, Movano i Combo zajedno čine da nemački brend ima najmlađu gamu ove vrste vozila na tržištu.

Opel je pokrenuo model ofanzive za laka komercijalna vozila kao i za putnička vozila, a činjenica da je Movano u prvih deset bestselera u svojoj klasi podvlači važnost LKV strategije kod nemačkog proizvođača. Paleta lakih komercijalnih vozila Opel dostupna je u stotinama varijanti za svaku namenu kupaca.

OPEL MOVANO

Kabina novog Movana je dizajnirana kao moderna pokretna kancelarija, a brojni sistemi asistencije i tehnologije olakšavaju život na poslu i čine ga prijatnijim.

Bio je redovno među najboljih 10 u svojoj klasi tokom protekle dve godine i zato ne čudi što ga smatraju operativnom zvezdom u svetu vanova.

Kao i pre, novi Movano panel van je dostupan u četiri dužine i tri visine, sa maksimalnom ukupnom masom vozila do 4,5 tona i 17 kubnih metara tovarnog prostora.

Brojni sistemi asistencije za vozača, koji su dostupni po prvi put u Movanu i kojih nema u ponudi konkurencije, čine vožnju opuštenijom i pre svega bezbednijom. Idealnu vidljivost sa svih strana obezbeđuju sistemi upozorenja na vozila u mrtvom uglu i ,,Rear Vision’’ kamere za pogled unazad.

Funkcije kao što su upozorenje na vozila u mrtvom uglu i upozorenje na napuštanje saobraćajne trake će takođe povećati bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Tu je i odlična povezanost i ponuda infozabavnog sistema koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, a takođe podrazumeva i 7-inčni ekran osetljiv na dodir.

Pametni telefoni mogu da se pune bežično. Novi, snažniji, efikasniji i praktičniji Movano naglašava važnost Opelove strategije rasta prodaje lakih komercijalnih vozila, koja je deo PACE! strateškog plana za postizanje održive profitabilnosti.

OPEL VIVARO

Od 2001, Vivaro ima vrhunsku reputaciju kao dostavno vozilo, sa oko milion jedinica koje su sišle sa proizvodnih traka. Sa veličinama koje su skrojene za razne potrebe i brojnim inovativnim tehnologijama, novi Vivaro može svaki posao da obavi bolje nego ikada pre.

Nova generacija Vivara, sa kapacitetom vuče do 2500 kg, nije samo svestrani transporter već se pokretom ručnog zgloba pretvara u kancelariju na točkovima.

Zahvaljujući FlexCargo sistemu, naslon srednjeg sedišta se preklapa i postaje sto za dokumente, laptop ili tablet. Opel Vivaro nudi tri umesto dve dužine (4,60 metara, 4,95 m i 5,30 m), a sa maksimalnom zapreminom tovarnog prostora od 6,6 kubnih metara, ima nosivost do 1400 kilograma što je više od 200 kg više od prethodnika.

Neometan pristup tovarnom prostoru je omogućen putem širokih zadnjih i kliznih bočnih vrata. Posebno praktična su klizna vrata koja se, po prvi put u Vivaru, otvaraju automatski.

Pokret stopalom ka senzorima je sve što je potrebno van vozila. Predmeti dužine do 4,02 m mogu da se bezbedno smeste u verziju dužine 5,30 m, zahvaljujući FlexCargo mogućnosti utovara ispod prednjeg putničkog sedišta.

COMBO CARGO

Kada se uzmu u obizir sve opcije koje nudi Combo, ne čudi činjenica da je nosilac titule za najbolji van ove godine. Opel Combo Cargo dolazi u dve verzije – može biti dugačak 4,40 metara ili 4,75 metara u verziji Cargo koja nudi dodatni teretni prostor. Ono što ovaj model ističe jesu kompaktne dimenzije spolja u kombinaciji sa izuzetnom prostranošću unutra, pa Combo Cargo raspolaže maksimalnom zapreminom teretnog prosto¬ra od čak 3,8 m3, dok je korisna nosivost 1.000 kg.

Bezbedan transport dugačkih predmeta je uža specijalnost ovog va¬na, budući da nudi fleksibilne otvore u zadnjim vratima, ali i na krovu, koji se otvaraju i do 40°.

Takođe, Combo Cargo opciono nudi dvoje kliznih vrata, kao i mogućnost da zadnja vrata budu asimetrična, sa prozo¬rom.

Takođe, unutrašnjost obezbeđuje mesta za prevoz tri putnika u kraćoj, a opciono i za pet putnika u dužoj XL verziji. Sva se¬dišta su sklopiva, pa kada se ne koriste, lako se do¬bija dodatni prostor za teret.

Vozaču i putnicima je na raspolaganju čak 15 osta¬va za sitnice, dok je komfor zagarantovan sedišti¬ma sa uzdignutom pozicijom sedenja, 8-inčnim ekranom multimedije koja može biti opremljena navigacionim sistemom, glasovnim komandama i mogućnošću povezivanja sa pametnim telefoni¬ma koji koriste iOS i Android platforme, a za koje je opciono obezbeđno i bežično punjenje.

O bezbednosti brinu brojni sistemi i asistenci¬je, poput automatskog kočenja sa detekcijom pe¬šaka, sistema za održavanje vozila u traci, za pospa¬nost vozača, za prepoznavanje saobraćajnih znakova, tu su i adaptivni tempomat, kao i automatski farovi, ka¬mera za vožnju unazad, head-up displej, a nudi se i sistem bočnog čuvanja koji koristi 12 senzora kako bi upozorio voza¬ča na prepreke pri skretanju.Pogledaj i:

opel

,

vivaro

,

movano

,

combo

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel Insignia Sports Tourer

Opelov novi karavan, čije je predstavljanje planirano za Sajam automobila u Parizu (od 4. do 19. oktobra), nudi vodeće tehn...

Opel Insignia: Dizajn Opelove budućnosti

Insignijin izgled upućuje na novi pravac kojim brend treba da se kreće odajući elemente novog dizajna koji će biti primen...

Opel Corsa - šesta generacija, stigla je u Srbiju

Opelov mali bestseler svečano je predstavljen pred brojnim gostima koji su imali priliku da se uvere u savršen spoj dizajn...