Početna » Fun » Vikend automobil »

U trendu: Opel Grandland X

 
Detalji

Automatsko kočenje u slučaju krajnje nužde, detekcija pešaka, upozorenje na dremljivost

Adaptivni AFL sistem svetala u kompletnoj LED tehnologiji

Nakon Mokke X i Crosslanda X, treći član Opelove X porodice

Stilski izražajan Opel sa sportskim linijama i jedrim proporcijama

 
Opel Grandland XOpel Grandland XOpel Grandland XOpel Grandland XOpel Grandland XOpel Grandland X
 

Ovde se sportski karakter susreće sa avanturističkim duhom: moderne, dinamične linije, „kul“ off-road izgled i podignuta pozicija sedenja sa dobrom preglednošću u svim pravcima, tipične su vrednosti za jedan SUV.

Opel Grandland X će svetsku premijeru imati na ovogodišnjem IAA (Međunarodni salon automobila) u Frankfurtu, od 14. do 24. septembra 2017.
Ovo je novi Opel Grandland X – sa čitavim nizom vrhunskih tehnologija i obiljem prostora za do pet avanturistički nastrojenih putnika, njihov prtljag i sportsku opremu. Navedeni kvaliteti čine ovaj Opel novim kandidatom u cvetajućem SUV segmentu. Samo u klasi kompaktnih vozila, tržišno učešće SUV modela se povećalo sa sedam odsto 2010. na gotovo 20 odsto u današnje vreme.
Grandland X, dugačak 4,48 metara, može da se pohvali jedrim spoljašnjim dimenzijama sa utegnutim „mišićima“ i kratkim prepustima. Uz opcioni dvobojni finiš ovaj kompaktni SUV može da se pohvali izraženim ličnim stilom. Opel Grandland X će svetsku premijeru imati na ovogodišnjem IAA (Međunarodni salon automobila) u Frankfurtu, od 14. do 24. septembra 2017.

Idealno opremljen i dobro pozicioniran, novi Grandland X će na tržište stići u jesen, kao treći član Opelove X porodice. On se pridružuje Opel Crosslandu X i bestseleru, Opel Mokki X, koji su 20 centimetara kraći. U isto vreme, Grandland X proširuje obiman Opelov portfolio u veoma popularnom segmentu kompaktnih vozila, od Astre do Zafire.

Adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde, upozorenje o pospanosti vozača, napredna asistencija pri parkiranju i kamera od 360° samo su neke od glavnih atrakcija. AGR sertifikovana ergonomska sedišta (Kampanja za zdravija leđa), grejanje obruča volana, grejanje prednjih i zadnjih sedišta i zadnja vrata koja se otvaraju jednostavnim pokretom stopala, osiguravaju vrhunski komfor. U tipičnom Opelovom maniru, vozači i putnici Grandlanda X uživaju u vrhunskoj digitalnoj povezanosti uz najnoviju generaciju IntelliLink sistema, kao i u Opel OnStar servisnom asistentu, koji sada uključuje nove usluge kao što su rezervisanje hotelske sobe¹ i pronalaženje odgovarajućeg parking mesta². Pametni mobilni telefoni mogu da se pune bežično, putem induktivnog punjenja. Opel ponovo dokazuje svoju posvećenost liderskoj poziciji kada je u pitanju tehnologija osvetljenja, i to na taj način što je Grandland X opremio adaptivnim farovima (AFL) sa LED diodama. Funkcije poput osvetljavanja krivine, asistencije pri aktiviranim dugim svetlima i automatskog podešavanja, garantuju optimalno osvetljenje puta ispred vozila, obezbeđujući pregršt zabave u vožnji čak i noću.

Grandland X nudi jednu stvar iznad svega: bezbednu zabavu u vožnji tokom cele godine i na svakoj voznoj podlozi. Ovo takođe može da se zahvali opcionom sistemu elektronske kontrole prijanjanja (Grip Control), koji posebno u saradnji sa M&S pneumaticima obezbeđuje vrhunsku trakciju u različitim voznim situacijama.

Sa dužinom od 4.477 milimetara, širinom od 1.844 milimetra i visinom od 1.636 milimetara, novi Opel Grandland X je dopadljiv i robusan SUV, gledano iz bilo koje perspektive na njegovu sportsku pojavu.

Grandland X zrači istim kvalitetom i kada je enterijer u pitanju: panel instrumentacije i centralni greben sa ekranom osetljivim na dodir su jasno postavljeni i horizontalno usklađeni sa vozačem. Centralna konzola ima tri horizontalna niza konrolnih jedinica za brz i intuitivan pristup info-zabavnom sistemu, klima uređaju i funkcijama šasije. Površine u kabinskom prostoru se odlikuju prvoklasnim taktilnim kvalitetima, što vozaču i putnicima pruža osećaj blagostanja i komfora, na bilo kojem sedištu da se nalaze. Oni uživaju u prednostima koje donosi povišena pozicija sedenja, tipična za SUV, što dodatno olakšava ulazak i izlazak iz vozila, pored osiguravanja dobre preglednosti. Dugo međuosovinsko rastojanje od 2.675 milimetara takođe obezbeđuje da ovaj kompaktni SUV nudi obilje prostora za do pet osoba. Prtljažni odeljak sa korisnom zapreminom od 514 do 1.652 litre, nudi izdašan prostor za prtljag i sportsku opremu. Sa svim ovim karakteristikama, Opel Grandland X može da se takmiči i sa najprostranijim karavanima iz C segmenta.

Pogledaj i:

opel

,

Grandland X

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Utopljena duša
Sudbina Vladislava Petkovića Disa, ukletog pesnika, višegodišnja je inspiracija Aleksandra Jugovića....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel X-gama sa X faktorom

Opel Mokka X, Opel Crossland X i Opel Grandland X – to su tri člana nove Opel familije modernih SUV i krosover modela....

Astra Sports Tourer stigla u Srbiju

U prelepom ambijentu Kuće kralja Petra predstavljena je nova Astra Sports Tourer srpskom tržištu....

Opel Insignia - promocija u Beogradu

Opel Insignia predstavljen domaćoj publici......