Početna » Fun » Vikend automobil »

Astra Sports Tourer - pogodna za posao i porodicu

 
Detalji

- Najmlađi član među karavanima C segmenta prati tradiciju kojoj je Opel u kontinuitetu lojalan još od prvog Kadett A CarAvana 1963.

- Astra Sports Tourer će biti dostupna sa Opel OnStar i novim IntelliLink info-zabavnim sistemima.

- 1630 litara korisne zapremine je spremno da ugosti prtljag.

- U kombinaciji sa „Keyless Open“ sistemom, jednostavan pokret stopalom ispod zadnjeg odbojnika je dovoljan da se vrata otvore.

 
Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer Opel Astra Sports Tourer
 

Opel nastavlja svoju uspešnu priču u C segmentu i to sa ni manje ni više nego dva modela.

Laka konstrukcija + nova generacija motora = ekonomičnost i sjajna zabava u vožnji.
Nakon uspešnog tržišnog lansiranja verzije sa petoro vrata nove generacije Astre pre par meseci, Sports Tourer verzija željno čeka „u niskom startu“ svoj ulazak u prodajne salone u aprilu.

Najmlađi član među karavanima C segmenta prati tradiciju kojoj je Opel u kontinuitetu lojalan još od prvog Kadett A CarAvana 1963. Do sada je prodato 5,4 miliona, od 24 miliona Kadetta i Astri u karavan verzijama.

Nova Astra Sports Tourer označava desetu generaciju Opelovog kompaktnog karavana. On dolazi u istom stilu postavljanja trendova kao i „sestra“ sa petoro vrata. Astra Sports Tourer je bazirana na kompletno novoj lakoj arhitekturi koja štedi čak do 190 kilograma na masi u odnosu na odlazeći model. S obzirom na to da karavan takođe dolazi u kombinaciji sa novom generacijom motora, Astra Sports Tourer će biti hitrija, živahnija i zabavnija za vožnju. U isto vreme, potrošnja goriva je smanjena, što ovaj model čini izvanrednim izborom za poslovne flote i vozače koji su često u automobilu a u potrazi su za praktičnim i reprezentativnim karavanima.

Baš kao i „sestra“ sa petoro vrata, Astra Sports Tourer će biti dostupna sa Opel OnStar i novim IntelliLink info-zabavnim sistemima, obezbeđujući izuzetno modernu i veobuhvatnu ponudu kada je o konektivnosti reč. Sa koeficijentom otpora vazduha od 0,272, Astra Sports Tourer je efikasna podjednako kao hečbek verzija.

Sports Tourer dodatno produžava dinamične linije hečbeka. Neznatno zasvođena, padajuća linija krova, ovom karavanu daje dužu pojavu – efekat koji je dodatno naglašen odvojenim C stubom. Zadnji deo kombinuje vrhunsku funkcionalnost sa elegantnim, sportskim dizajnom. Astra Sports Tourer poseduje stav koji odiše stabilnošću, robusnošću i bezbednošću – konture mišićavih zadnjih lukova točkova i odvojeni klasteri zadnjih svetala još više pojačavaju tu impresiju.

Pametno i varijabilno: Unapređenja prtljažnog prostora koja su svakodnevno od pomoći Opel nudi ekstremno praktičnu novinu za novu Astru Sports Tourer, koja će biti svakodnevno od pomoći: po prvi put, zadnja vrata se mogu otvoriti bez dodirivanja ili daljinske kontrole. U kombinaciji sa „Keyless Open“ sistemom, jednostavan pokret stopalom ispod zadnjeg odbojnika je dovoljan da se vrata otvore. Dodatni pokret ispod odbojnika će zatvoriti zadnja vrata. Ovaj inteligentni sistem može da detektuje bilo kakvu prepreku i zaustavi mehanizam u slučaju potrebe. Pored toga, zadnja vrata i dalje mogu da se otvore putem prekidača sa vozačeve strane automobila, dugmadima u prtljažniku ili putem daljinskog upravljanja na ključu. Da bi se povećao prtljažni prostor, nova Astra Sports Tourer dolazi sa opcionom zadnjom klupom koja može da se preklapa u odnosu 40/20/40, što donosi mogućnost fleksibilnijeg konfigurisanja. Dalje, „FlexOranizer“ paleta proizvoda sa bočnim šinama, odvajajućim mrežama i različitim opcijama kačenja i pričvršćivanja, dostupna je opciono, tako da prtljag, kojeg god da je tipa, može bezbedno i čvrsto da se smesti u automobil.

Motorni portfolio dolazi u rasponu od 70 kW/95 ks do 147 kW/200 ks. Sports Tourer će biti pogonjen isključivo motorima najnovije generacije. Dizel i benzinski motori zapremine od 1,0 do 1,6 litara kombinuju najvišu efikasnost sa sjajnim odzivom.

Novi motor u paleti je dizel perjanica, 1,6 litarski dizel sa dvostepenim turbo punjačem.

Pet različitih benzinskih motora je dostupno za Astru Sports Tourer, uključujući i potpuno aluminijumski 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo i 1,4-litarski, četvorocilindarski turbo.

Novi 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo, koji je proslavio svoju premijeru na IAA u Frankfurtu je perjanica u paleti motora dostupnoj za Astru Sports Tourer. Jedinica sa 147 kW/200 ks i direktnim ubrizgavanjem goriva raspolaže sa impresivnih 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Bezbednost, komfor i konektivnost dovedeni na viši nivo Pored toga što impresionira ultramodernim motorima koji postavljaju trendove, nova Astra Sports Tourer takođe postavlja nove standarde u oblasti bezbednosti, info-zabavnih sistema i komfora. Inteligentna IntelliLux LED® matrična svetla u novoj Astri čine još jednu apsolutnu novinu u C segmentu. Ona omogućavaju permanentnu vožnju van naseljenih mesta sa dugim snopovima koji se automatski prilagođavaju ne zaslepljujući ostale učesnike u saobraćaju, na taj način što se deaktiviraju individualni LED moduli kada se detektuje dolazeći saobraćaj ili vozilo ispred. Zona oko izvora svetlosti se jednostavno „iskroji“, tako da ostatak puta ostaje jasno osvetljen. Ovaj revolucionarni sistem na taj način poboljšava aktivnu bezbednost za sve učesnike u saobraćaju, u isto vreme obezbeđujući dodatni komfor za vozača Astre Sports Tourer prilikom noćne vožnje.

Unutar kabine postoji još jedan jedinstveni element kada je C segment u pitanju: Opel OnStar, sistem personalne povezanosti i servisne asistencije, služi kao anđeo čuvar za vozača i putnike. Pored njega, biće uvedena dva nova IntelliLink sistema. Nova generacija info-zabavnog sistema je kompatibilna sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Sa druge strane, vozači koji često voze i prelaze velike distance, moći će da uživaju u dodatnom komforu, koji pružaju nova premijum ergonomska sedišta sa AGR sertifikatom i funkcijama podešavanja bočne potpore, masaže, memorije i ventilacije. Putnici na zadnjoj klupi takođe mogu da očekuju dodatni komfor sa grejanjem sedišta, dostupnim za dva bočna zadnja sedišta. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Hipnoza jedne ljubavi
Svake godine u Srbiji nestane jedan manji grad od četrdeset do pedeset hiljada stanovnika. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Opel Ampera

Vožnja na električni pogon više nije deo budućnosti: Od danas, Opel će početi sa primanjem porudžbina za 2011 Amperu, ...

Premijera novog Opel Vivaro Life

Multifunkcionalni van za uživanje u slobodnom vremenu sa uključenom mogućnošću noćenja...

Opel ADAM stigao u Srbiju

Sa potpuno novim ADAM-om, Opel je na tržište Srbije doveo mali, šik, gradski automobil....