Početna » Kuda? » Na koncert »

Beogradski fadisti

 
Beogradski fadisti
ARHIVA
Na koncert | dodato 03.03.2010.
Detalji

Mesto održavanja: UK "Vuk Karadžić", Beograd
Vreme održvanja: 8. mart 2010. god. u 20h

 
 

Prvi i veoma uspešan nastup Beogradskih fadista održan je u decembru prošle godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Novi koncert najavljen je za 8. mart, a očekuju se još tri u aprilu, maju i junu, kao i nastupi van Beograda.

Beogradske fadiste okupila je Maja Volk, dramaturg, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u Banjaluci i master studijama u Novom Sadu, ali i dugogodišnji muzičar i zaljubljenik u fado muziku.
Još jedan koncert "Beogradskih fadista", prvog fado ansambla na ovim prostorima i jednog od retkih van portugalskog govornog područja.

Beogradske fadiste okupila je Maja Volk, dramaturg, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u Banjaluci i master studijama u Novom Sadu, ali i dugogodišnji muzičar i zaljubljenik u fado muziku.

"Fado pevam već deset godina, sama sa gitarom. Bojan Knežević, sa kojim već dugo nastupam kao duo gitara i vokala, pridružio mi se u ovom žanru. Onda se pojavio i mladi Nemanja Sekiz, sa portugalskom gitarom i željom da peva fado, i tako sam dobila ideju da okupim Beogradske fadiste" rekla je Maja Volk.

Na koncertu 8. marta nastupiće osam muzičara, od kojih četiri izuzetna vokala – uz Maju Volk i Bojana Kneževića koji, takođe, sviraju i gitare, i Nemanju Sekiza, nastupiće kao gošća i pevačica Anastasja.

Uz njih, tu su Ivica Stjepanović na kontrabasu, Maja Klisinski koja je u fado čarobno uvela kahon i udaraljke i Dejan Savić na perkusijama. Pored bogatih glasova i melodija, nastupu će posebnu draž dati i izvođenje Jovice Šošića na jedinoj originalnoj portugalskoj gitari kod nas.

Program Beogradskih fadista obuhvata neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas, pesme će pratiti i zanimljiva priča o njima i šarmu ove muzike koja kod nas ima mnogo poklonika, a u atmosferu Lisabona vizuelno ćemo otploviti i uz pomoć mlade novosadske balerine Nataše Bogdanović. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

21. Dečji maraton

Tradicionalni Dečji maraton, 21. po redu, biće održan 12.04.2014. godine u vrtu dobre nade....

Završen 27. Beogradski maraton

Podrška i ocene mnogih zvaničnika, učesnika, aktera i partnera najbolje govore o organizaciji, dometima i značaju ovogodi...

Premijera filma ''Beogradski fantom''

Film Jovana Todorovića i Bogdana Petkovića "Beogradski fantom", govori o Vladi Vasiljeviću, Beograđaninu koji je ukrao be...