Početna » Kuda? » Na koncert »

Radoš Malidžan

 
Radoš  Malidžan
ARHIVA
Na koncert | dodato 16.02.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Madlenianum, Zemun - Beograd
Vreme održavanja: 27. februar 2010. god. u 20h

 
 

Od tada je nastupao u Norveškoj, Bugarskoj, Danskoj, Nemačkoj, svim većim gradovima Srbije i Crne Gore i na značajnijim muzičkim festivalima.

Nastupao je i sa sarajevskim Colegium Artisticum, Kamernim orkestrom RTVCG, Oslo Gitaransamblom, gitaristima Petter Richter i Svein Oyvind Odland i učestvovao u mnogim drugim projektima kamerne muzike.
Radoš Malidžan je prvi solo-recital odsvirao u 12. godini u Sarajevu.

Nastupao je i sa sarajevskim Colegium Artisticum, Kamernim orkestrom RTVCG, Oslo Gitaransamblom, gitaristima Petter Richter i Svein Oyvind Odland i učestvovao u mnogim drugim projektima kamerne muzike.

Radoš je 5 puta nagrađivan specjalnim i prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare a na Prvom međunarodnom festivalu gitare GUITAR ART FESTIVAL u Beogradu osvojio je treću nagradu. Gitaru je učio od Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića, Vere Ogrizović.

Nakon redovnih studija pri FMU u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, Norveška, u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda.

Usavršavao se na majstorskim kursevima vodećih gitarista današnjice - Oscar Giglia, Carlo Marchione, Raffael Andia, Aniello Desiderio, Edin Karamazov, Tomas Muller-Perring, Jose Miguel Moreno, Erling Møldrup, Barbro Marklund, Gerard Abiton i drugih.

Odnedavno radi u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Nastupa redovno na festivalima i koncertnim serijama u zemlji i u inostranstvu.

Program:

Carlo Domeniconi - Moderato, Mosso, Cantabile, Presto
Agustin Barrios Mangore - Vals Op.8 No. 3
Napoleon Coste - Rondo Concertante Op.12
Nuccio D'Angelo - Due Canzoni Lidie
Giulio Regondi - Introduction et Caprice Op.23 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Compagine Blanca Li

Vrt uživanja inspirisano istoimenom slikom Hijeronimusa Boša
...

Balet istoka u madlenianumu

U noći između 22. i 23. januara počinje vladavina petog po redu znaka drevnog kineskog kalendara, najsnažnijeg i najsreć...

Dama iz Maksima

Ekskluzivno, elitno teatarsko sastajalište „Madlenianum“, najčuveniji francuski vodviljista Žorž Fejdo, njegova naj...