Početna » Kuda? » Na koncert »

Škotski kraljevski nacionalni orkestar

 
Detalji

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd
Vreme održavanja: 11. februar 2010. god. u 20h
Cena ulaznice: 1000, 1300, 1600 i 1800 dinara

 
 

Orkestar je često na turnejama po Evropi. Pored Škotske i Engleske, orkestar je nastupao na koncertima i festivalima u Španiji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj...

Škotski kraljevski nacionalni orkestar je stekao veliku reputaciju i zahvaljujući vrhunskom kvalitetu svojih muzičkih izdanja.
Škotski kraljevski nacionalni orkestar, jedan je od vodećih evrpskih simfonijskih orkestara. Orkestar je formiran 1891.godine pod nazivom Škotski orkestar, a od 1991.godine nosi naziv škotski kraljevski nacionalni orkestar.

Tokom više od sto godina rada, orkestar je okupljao najveća svetska dirigentska imena kao što su Valter Saskin/Walter Susskind/, Aleksandar Gibson/Alexander Gibson/, Brajden Tompson /Bryden Thomson/, Veler/Walter Weller/, Aleksandar Lazarev, kao i Stefan Denev /Stéphane Denève/ koji se od 2005.godine nalazi na mestu muzičkog direktora orkestra.

Škotski kraljevski nacionalni orkestar je stekao veliku reputaciju i zahvaljujući vrhunskom kvalitetu svojih muzičkih izdanja. Bio je nominovan za čak 8 Grammy nagrada. Pored toga orkestar je dobio i brojna priznanja za svoj angažman na polju razvoja obrazovnog programa za mlade ljubitelje ozbiljne muzike.

Dirigent Stephane Deneve je dobitnik brojnih priznanja uključujući prvu nagradu Pariskog konzervatorijuma 1995. godine. Nastupao je sa brojnim evropskim i američkim orkestrima i bio gost najvećih operskih kuća Hilari Han /Hilary Hahn/, jedna je od najtalentovanijih, svetskih, mladih violinistkinja.

Osim brojnih koncerata, i saradnje sa vodećim evropskim i američkim orkestrima, snimila je veliki broj muzičkih izdanja od kojih su gotovo sva bila nagrađena, uključujući Grammy nagradu za izvodjenje violinskih koncerata Brahmsa i Stravinskog. Time Magazine proglasio ju je 2001.godine za najboljeg američkog izvođača klasične muzike.

Program:
Prokofjev: Violinski koncert
Dvoržak: Simfonija br. 8 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Aleksandra Radović

Imali smo čast da ćaskamo sa Aleksandrom Radović pred njen željno očekivani koncert u Sava Centru....

Moderna via tradicija

U nedelju 6-og decembra na velikoj sceni Sava Centra odigraće se folklorno-baletska predstava pod nazivom "Moderna Via Trad...

Bazen i SPA centar

25 metarski bazen kao i SPA centar omogućavaju korisnicima da u potpunosti osete blagodeti ovog centra....