Početna » Kuda? » Na koncert »

Forma Antiqva

 
Forma Antiqva
ARHIVA
Na koncert | dodato 02.12.2009.
Detalji

Mesto održavanja: zadužbina Ilije M. Kolarca, Beograd
Vreme održavanja: 2. decembar 2009. god u 20h
Ulaz besplatan

 
 

Ove godine koncert će se održati u sredu, 2. decembra i tom prilikom će nastupiti atraktivni španski trio "Forma Antiqva".

"Forma Antiqva" je ansambl koji je omogućio trojici braće da istražuju muzičke mogućnosti čembala i barokne gitare izvodeći kompozicije iz XVII i XVIII veka sa iberijskog poluostrva.
Institut Servantes, uoči novogodišnjih praznika, poklanja već tradicionalno Beograđanima koncert na Kolarcu. "Forma Antiqva" će izvesti dela čuvenih španskih kompozitora kao što su Hose Blanko de Nebra, Žozep Himenes, Dominik Skarlati, Antonio Kabeson i drugi.

Atraktivni španski trio "Forma Antiqva" je ansambl sastavljen od braće Aarona (čembalo i dirigovanje), Pabla (barokna gitara) i Danijela Sapika (teorba) koji će na koncertu u Beogradu izvesti dela najpoznatijih španskih kompozitora. Koncert će programski biti podeljen na pet delova tokom kojeg će se predstaviti različite muzičke forme kao što je fandango, temperamenta španska narodna igra i salonske igre. Španski trio će pre svega izvesti kompozicije iz 17. i 18. veka, kako poznatih tako i anonimnih autora.

"Forma Antiqva" je ansambl koji je omogućio trojici braće da istražuju muzičke mogućnosti čembala i barokne gitare izvodeći kompozicije iz XVII i XVIII veka sa iberijskog poluostrva. Zanimljiv je podatak da je slična porodična grupa postojala početkom XVII veka u Italiji, La Cecchina. Španski trio nastupao je na najprestižnijim festivalima u Španiji (Kraljevskom pozorištu, San Sebastijanu, Madridu...) i uspeo je za kratko vreme da osvoji naklonost publike i kritičara.

Istovremeno, sve su zapaženiji nastupi u inostranstvu, i do sada su nastupali u Boliviji, Brazilu, Singapuru, Australiji, Modeni, Grčkoj, Francuskoj, Pragu, Pekingu, Šangaju i Tokiju. Takođe, izdali su i tri muzička izdanja koja su dobila
odlične kritike specijalizovane štampe, kao što je Prelude Classical Music Awards 2009 i Nagrada za najbolji disk sa baroknom vokalnom muzikom 2008-2009.

Trenutno Forma Antiqva snima ekskluzivno za nemačku diskografsku kuću Winter & Winter i u pripremi su dva muzička izdanja Amore x Amore i Concierto Zapico.Pogledaj i:

koncert

,

forma antiqva

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

NS Koncert godine 2011!

Pored 11 već potvrđenih grupa, učesnika ovogodišnjeg NS Koncerta godine (Hype, Lude Krawe, Zbogom Brus Li, Dža ili bu, D...

"Gregorian" u Sava Centru

Grupa "Gregorian", svetska muzičko-scenska atrakcija, nastupila je 10. marta, u Sava Centru....

Veče opere i napolitanskih pesama

Koncert operskih arija i napolitanskih pesama u izvođenju Dragutina Matića (tenor) i Tomislava Vitaža (bariton) uz klavirs...