Početna » Kuda? » Na koncert »

VNV Nation

 
VNV Nation
ARHIVA
Na koncert | dodato 08.12.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Dom omladine Beograd
Vreme održavanja: 12. decembar 2009. god.
Cena ulaznice: 1500 dinara

 
 

Irsko - engleski duo VNV Nation (Ronan Harris - produkcija, muzika i tekstovi i Mark Jackson – bubnjevi) postoji već 19 godina i jedan su od najautentičnijih sastava na svetskoj alternativnoj muzičkoj sceni.

VNV Nation su poznati po izuzetno energičnim nastupima uživo i njihovi koncerti predstavljaju nezaobilazan događaj za sve njihove fanove, ali i za sve ljubitelje bendova kao što su Front 242, Nitzer Ebb, ali i Placebo, New Order ili Depeche Mode.
Sastav VNV Nation u Beogradu nastupa u okviru aktuelne turneje na kojoj promovišu njihov novi, sedmi po redu studijski album "Of Faith, Power And Glory".

Njihov jedinstveni zvuk, koji je stvorio podžanr futurepop, kombinacija je savremene elektronike, EBM-a, alternativne plesne muzike sa nadahnutim, inspirativnim tekstovima i emotivnim vokalom, a obuhvata veoma širok opseg od žestokih plesnih numera, do lako pamtljivih balada i simfonijskih orkestracija.

VNV Nation su poznati po izuzetno energičnim nastupima uživo i njihovi koncerti predstavljaju nezaobilazan događaj za sve njihove fanove, ali i za sve ljubitelje bendova kao što su Front 242, Nitzer Ebb, ali i Placebo, New Order ili Depeche Mode.

Publika na koncertu u Domu omladine imaće priliku da, pored starih stvari dobro poznatih svima koji prate njihov rad, presluša i numere sa njihovog do sada najboljeg albuma "Of Faith, Power and Glory" koji se u evropskim prodavnicama ploča pojavio 19. juna.

Ovo izdanje, predstavljeno na nizu posećenih koncerata u okviru njihove evropske i severno američke turneje, kao i na brojnim festivalima, debitovalo je po objavljivanju na visokom petom mestu liste dance/elektronskih albuma uticajnog muzičkog magazina Billboard gde se u samom vrhu našlo u društvu pop atrakcije Lady Gaga tj. njenog albuma "The Fame". Kritika je ovu ploču opisala kao "duševnu i himničnu, ali ipak sirovu i beskompromisnu u pojedinim trenucima". 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Đorđe Balasević u Madlenianumu

U Zemunu, u Teatru Madlenianum, održan je koncert Đorđa Balasevića i promocija knjige, koja je u stvari filmski scenario,...

Davor Radolfi na Terazijama

Nakon odgođenog koncerta zbog povrede Suzane Mančić, Davor Radolfi i Ritmo Loco, u ponedeljak, 11. Aprila u 21.00 čas odr...

Severina u Budvi

Najveća pop ikona današnjice sa ovih prostora, Severina Vučković održala je koncert u klubu Miracle Lounge u Budvi 12. ...