Početna » Kuda? » Na koncert »

RBD

 
RBD
ARHIVA
Na koncert | dodato 20.07.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradska arena, Beograd
Vreme oržavanja. 7. septembar 2008. god. u 20.30h
Cena ulaznice: parter 2200 dinara, tribine I kategorije 2700 dinara, tribine II kategorije 2500, tribine III kategorije 1600 dinara, tribine IV kategorije 2000 dinara

 
 

Rebelde je bila jedna od najdužih tinejdžerskih telenovela u Meksiku i imala je ogroman uticaj na mlade u Južnoj Americi.

RBD najčešće i izvodi muziku koja se u seriji pušta, a postigli su izuzetan uspeh nezavisno od serije.
Rebelde je meksička telenovela u produkciji Televise. Rimejk je argentinske telenovele Rebelde Way adaptirane za meksičku publiku, pa odatle i razlike u likovima. Serija je prikazivana tri sezone, do juna 2006. kada je emitovana poslednja epizoda.

Radnja je smeštena u Elite Way School, prestižnu privatnu srednju školu- internat u blizini Meksiko Sitija ( u seriji Rebelde Way to je bila niža srednja škola). Školsko osoblje kao i roditelji često su uključeni u sporedna dešavanja. Karakteristična je česta upotreba engleskih reči i fraza.

Jedna od glavnih niti radnje odvija se oko grupe đaka koji formiraju pop grupu. Glumci koji igraju članove benda takođe čine i pravi bend, čije ime je skraćeno kao RBD, kako bi se razlikovalo od serije. RBD najčešće i izvodi muziku koja se u seriji pušta, a postigli su izuzetan uspeh nezavisno od serije. U Meksiku su postali jedan od najkomercijalnijih spektakala, a nastupaju i u inostranstvu.

U SAD-u serija je krenula 21. marta 2005. a završila se 15. decembra 2006. Takođe se emituje u Peruu, Brazilu, Španiji i više od 65 drugih zemalja U seriji su se pojavljivale brojne poznate ličnosti: Hilari Daf, Leni Krevic, „Gorillaz“, ... Svi gosti su u seriji igrali sebe.

Po podacima kompanije Redibras koja izdaje licence za RBD, samo u Brazilu prodato je 400 000 RBD lutaka, 350 miliona žvakaćih guma, 40 miliona nalepnica za albume i 10 miliona časopisa. (Beogradska arena) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Bebel Gilberto

Međunarodno priznata i Gremi nagrađena brazilska pevačica Bebel Žilberto nastupiće u Beogradskoj areni, 18. jula! ...

Promocija kompilacije Zdravo, zdravo

Promotivni koncert kompilacije "Zdravo, zdravo, zdravo" održati samo 25. aprila u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogr...

Otvaranje sezone Bgd filharmonije

Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, u petak, na Kolarcu, otvoriće Martin Zighart, šef - dirigent Štutgartskog ...